Laba diena,

iškart prie problemos - paleidžiant mysql.server.sh metamas warningas "/usr/local/mysql/mysql.server.sh: line 279: @HOSTNAME@: command not found". Prieš tai paleisdavo kreivai su error'u "PID file not found", bet pačiam mysq.server.sh skripte nurodžius kelią iki pid failo viskas su tuo lyg ir gerai, tik paliko tas su HOSTNAME. Kiek žiūrėjau viduj to skripto tai ten tas @HOSTNAME@ skirtas nustatyti pid failui jei jis nėra duotas. Bet aš nurodau kelią iki pid failo. žodžiu nieko nesuprantu :)

Aj beje, mysql pasileidžia puikiai ir su tuo warning'u, bet aš patalogiškai nemėgstu visokių neaiškumų tai bandau ir šį išsiaišikinti :)

gūglėj radau, kad tas mysql.server.sh yra template'as failui mysql.server ir kad visi reikalingi kintamieji (tokie kaip @HOSTNAME@) surašomi kompiliavimo metu. Tai blyn negi reikia man parsisiųst source ir perinstaliuot mysql? :| Blyn nepamenu ./configure paramtertų visų su kuriais kompiliavau...
Nors kitur randu, kad būtent tes mysql.server.sh ir yra paleidimo skriptas kuri pa defaultu gali kopint į init.d ir rc.d katalogus. žodžiu, minde, help :)

phpinfo atkreipk dėmesį į "Configuration File (php.ini) Path" ir "Loaded Configuration File" direktyvas. Ar jos sutampa su tavo redaguojamu php.ini failiuku? :)

Nu o jei nuskaitai duomenis ir juos kažkur nusikopini, o kai sunaikinėji objektą tai lygini tą seną kopiją su dabar esančiais duomenimis lentelėje. Jei jie skiriasi vadinas kažkas per tą laiką užrašė ant viršaus. Tokiu atveju atlieki atitinkamus veiksmus, kaip pvz pridedi pinigų skirtuma (atnaujinti pinigai (iš modifikuotos eilutės) - seni pinigai (iš kopijos) + atnaujinti pinigai (iš sunaikinamo objekto)) ar pan. :)

Aš žinau, kas yra normalizacija ir savaime aišku, kad darysiu taip kaip tu rekomendavai. Duomenys apie vartotoją į vieną lentelę, duomenys apie jo veiksmus į kitą. Bet ačiū už patarimą vistiek :)
Ką turėjau omeny tai tarkim yra keli tūkstančiai vartotojų (mjo, keli tūkstančiai lentelių jau dabar gąsdina). Kiekvienas jų prisijungią ir atlieka kažkokį veiksmą, suveda kažkokius duomenis. Tada lentelėje įrašomi duomenys/atlikti veiksmai ir vartotojo id (tarkim). Tas geriau šiuo atveju būtų tarkim jei reikia rasti Petro suvestus duomenis užpraeitų mėtų vasario mėnesį. Taigi tas geriau yra toks - kokiu atveju paieška bus atliekama optimaliau? Na kad greičiau bus atliekama tiesiogiai kreipiantis tarkim į Petro lentelę tai aišku, bet jei ten atliekama tik keliom (mili)sekundėm greičiau tai net ir man aišku, kad neverta kiekvienam useriui po atskirą lentelę kurti.
Atrodo, kad pats atsakiau į savo klausimą :)

Sveiki,
  taigi kaip geriau - viena didelė lentelė ar daug mažų? Na tarkim turime duomenis apie vartotoją (prisijungę tada ir tada, padarė tokius ir tokius veiksmus). Tai kaip geriau, optimaliau, sparčiau ir visaip kitaip -iau tai realizuoti? Viena didelė lentelė, kurioje kartojasi kai kurie duomenys (na user id tarkim) ar daryti kiekvienam useriui atskirą lentelę?

ir apache config faile turi būti eilutė pridėta, kad apdorotų php failus :)

47

(4 replies, posted in Visa kita)

apsirašyk css'e tris ul listus su skirtingom horizontaliom koordinatėm, tada su kokiu tai ciklu pridėk prie kiekvieno teksto gabalo (ar ką tu ten iš duombazės ištrauki) po <li> ir </li>. maždaug $listas = $listas."<li>".$row['duomenys']."</li"; ir html'e echoink tą $listas tarp reikiamų <ul> tagų :)

dar kartą perskaičiau ir supratau, kad neto klausi :D
css'e prirašyk prie ul overflow:auto; (čia pridės scroll bar'ą kai išsitemps listas) nes kaip suprantu tau reikia ul būtų fiksuoto dydžio, bet sukišti į jį visus <li> elementus?