101

(26 replies, posted in PHP)

@Ajaks:
juk tau sakom, kad pasiskaitytum apie designpaternus (minde net dave knyga kur viskas jau vienoje vietoje yra). Kaip tu gali kazka cia diskutuoti, kai net neisvaizduoji kaip galima padaryti.

102

(26 replies, posted in PHP)

Ajaks wrote:

php pats savaime jau yra 'framework'as', tai kam dar naudoti papildomus frameworkus kad dirbti su frameworku? Papildomai turi mokintis nauja terpe kuri su laiku tik dideja ir gremezdiskeja, o padaro ta pati.

Bet vel cia mus kazkaip i sona nesioja :)

Panasu, kad tu net nelabai zinai kas yra frameworkas ir kam jis reikalingas (ka jis duoda). Net tingi pasigylinti kas yra MVC. Dinaminis interneto puslapis yra programa, tik jos life cycle kiek kitoks nei desktopines programos.

P.S. pradedantiesiems programuotojams deretu pasiskaityti teorijos ir apie programu projektavima, o ne tik pasimokinti elementarius programavimo kalbos pagrindus.

103

(26 replies, posted in PHP)

@Ajaks
pasidomek kas yra seo friendly urls ir kaip jie realizuojami. Tada suprasi, kad beprasmiska kurti n failu kurie daro ta pati. O ir failas kuri matai adrese, nebutinai istikro egzistuoja.

P.S. pasidomek dar ir MVC.

104

(26 replies, posted in PHP)

Nemanai, kad dinamines svetaines taip vadinamos, nes jos generuojamos dinamiskai? (-;

grikis wrote:

gal galit pasakyti kodėl neveikia

SELECT
SUM(SR) AS "PILNAS" FROM (SELECT ID, DUOM_TIPAS, STRAIPSNIS, PS_ERDVE, SEKTORIUS, PRIEMONE,
 SR, LAIKOTARPIS
FROM ISSS_ATASKAITA
UNION SELECT ID, DUOM_TIPAS, STRAIPSNIS, PS_ERDVE, SEKTORIUS, PRIEMONE, SR, LAIKOTARPIS
FROM ISSS_ATASKAITA_F06) AS "NAUJAS"

WHERE DUOM_TIPAS=2 ;

O klaidas tu "gaudai"? Siaip turejo tau ismesti klaida del sintakses.

106

(12 replies, posted in (x)HTML ir CSS)

Dar keliatas geru editoriu ir IDE: gedit, Notepad++, NetBeans, Eclipse PDT, Aptana.
Visos jos yra nemokamos, taigi neteks ju nulauzineti, o tai ypac aktualu jei dirbama firmoje.

Paprasciausia realizacija butu turint is anksto nurenderintu paveikliuku galerija ir js pagalba uzkraunant ta kuri reikia. 3D Webe galima gauti i pagalba pasitelkiant Java appleta, FlashPlayer, WebGL arba koki nors papildoma softa serverside (narsyklei buna atiduodamas paprastas 2d paveiksliukas).
Siai dienai populiariausias variantas yra flash/flex panaudojimas (kai reikia pvz ta objekta dar ir pasukioti).  Kai vaizdas buna statinis, tai dazniausiai tiesiog buna priruosta paveiksliuku ir tiek.

108

(3 replies, posted in PHP)

Pasiskaitinek http://lt.php.net/mb_string

109

(12 replies, posted in Visa kita)

Nebutina kazka "prihackinti", kad emailas patektu i spamlistus. Deretu pasikonsultuoti su sysadminu kuris turi daug patirties dirbant su emailo serveriais (arba paciam nepatingeti ir pasiskaityneti internete).

110

(35 replies, posted in PHP)

zygis wrote:

Linux + Nginx + PHP-FPM + Mysql + Console= LNPMC :)

tai dar pasiulyk naujokui koki MySQL clusteri pasikurti :D

111

(35 replies, posted in PHP)

ricka189 wrote:

Kas geriau  EasyPhp ar WAMP?

XAMPP/LAMPP

112

(35 replies, posted in PHP)

ricka189 wrote:

Kaip butu galima keisti duomenis duomenu bazeje?

Tiesiog imant ir juos keiciant pasinaudojus tam skirtais irankiais.

113

(35 replies, posted in PHP)

ricka189 wrote:

Yra tokie kodai

<b>Aukso pirkimas:</b><br/>
<a href=\"index.php?action=kreditai&amp;id=$id&amp;n=1000000aukso\">1000000 aukso</a> [1 Kreditas]<br/>
<a href=\"index.php?action=kreditai&amp;id=$id&amp;n=3000000aukso\">3000000 aukso</a> [3 Kreditai]<br/>
<a href=\"index.php?action=kreditai&amp;id=$id&amp;n=8000000aukso\">8000000 aukso</a> [7 Kreditai]<br/>
<a href=\"index.php?action=kreditai&amp;id=$id&amp;n=15000000aukso\">15000000 aukso</a> [10 Kreditu]<br/><br/>

Kaip man padaryti jog jie veiktu gerai? Kai tinklapyje perki auksa uz kreditus, raso jog nepakanka kreditu. Kas cia negerai, ar ko truksta?

jei cia pakeitus kazka pradeda uztekti kreditu, tada tavo sistema kiaura kaip retis (nes net neturedamas kreditu galesiu nusipirkti aukso bele kiek). O jei sistema ne kiaura, tai problema ne cia.

P.S. Tu juk nesitiki, kad gali imti ir pilotuoti lektuva, net nesuprasdamas kas ka daro?

114

(35 replies, posted in PHP)

@ricka189,
tu dar nepradejai programuoti, o tik pradejai susipazinima su php. Greiciausias budas viska perprasti butu knygos arba manualo skaitymas (knyga geriau, nes ten visi pagrindai isdestomi nuosekliai). Programuoti pradesi tuomet, kai bent esminius pagrindus suprasi. O tavo duotas kodas tik paima infa ir ja priskiria kintamiesiems.

P.S. nera universaliu keliu kodo eiluciu kurias parases tampi adminu, viskas priklauso nuo konkrecios sistemos (platformos/frameworko).

115

(2 replies, posted in Visa kita)

Na cia labai priklauso nuo skonio.

http://geekninjafactory.com/

116

(14 replies, posted in Visa kita)

Na manau tu pasielgiai labai teisingai ir siaip visos tavo mintis yra teisingos. Siuo atveju, panasu, kad darbdavys norejo pasidaryti atliekamo pinigo (pasinaudojas "nemokama" darbo jega). Siaip tai koks ju bajerys, manau yra financinis nusikaltymas (nelegalus darbo atlikimas). Ziauru kai atsiranda tokiu saraskino kontoru kurios tik ir ziuri kaip isnaudoti esamus/busimus darbuotojus.

Paciam asmeniskai nera teke ant tokiu uzsirauti. O ir paciam kiek teko testuoti busimu kolegu, visad duodavau uzduotis kurios parodo ar jie turi pakankamai bent baziniu ziniu. Bet jos tikrai nebudavo komercines (tai tebudavo testine uzduotis kuri niekaip kitaip nebudavo naudojama).

Siaip siai dienai dauguma darbdaviu yra sukti ir iesko darbuotojo-kombaino uz minimalia alga.

117

(18 replies, posted in PHP)

Na nezinau ar padaret, bet jei didelis vartotoju srautas, tai reiktu pradeti kesuoti retai kintancia, bet daznai naudojama infa. Kesuoti galima labai sekmingai ir i memcached :) Kartais net ir infos kesavimas keliolikai minuciu duoda dideli pagreitejima.

118

(18 replies, posted in PHP)

O siaip rekomenduociau panalyzuoti kas pas jus db taip lagina (gal blogai sukonfiguruoti, o gal yra labai neoptimaliu queriu kurie labai stabdo sistema).

119

(18 replies, posted in PHP)

Na gal uzklausos daug sveriancios, kad servai nespeja su jomis susidoroti. Nes turim viena projekta kur senukas servas be vargo atlaiko ir ~150 qps :) Siaip vietoj txt failu naudojimo rekomenduociau pvz. koki memcached. Duomenis bus saugomi rame, taigi greitis bus didelis, prie informacijos gales prieiti visi scriptai.

120

(18 replies, posted in PHP)

Duomenis galima saugoti ir kokiam memcachede ir db. I db irasineti galima tik sukuriant sessija, kad kiekviena requesta nedubasinti. Jei ne paslaptis, tai kiek requestu per sekunde turi i db? Siaip laguojanti db dazniausiai reiskia, kad blogai suprojektuota db arba serveriai labai jau pasene.