Topic: meta raktų generavimas paieškai

Nežinau, gal reikėjo dėti prie "visa kita", nors šiaip klausimas ir apie PHP. Jis toks:

Ar yra prasmė dinamiškai generuoti metažymų raktažodžius ("keywords") išorinėms paieškos sistemoms? Ar jie geba landžioti po, tarkime svetaine.com/psl.php?id=44 ar apsiriboja psl.php? Nes šiaip galima būtų parankioti labai tikslių ir specifinių kiekvieno tinklapio raktažodžių vietoje bendrybių, kurios šiaip dedamos pagrindiniuose.

Re: meta raktų generavimas paieškai

Taip yra, jeigu kiekvienam puslapiui reikalingi vis kitokie meta duomenys tada juos reikia dinamiškai generuoti. Paieškos sistemos daug ką geba, ir jos tarpusavyje skiriasi. Tarkim Google paieškos variklio dokumentacijoje nurodyta, kad puslapių savininkams patariama nenaudoti daugiau 3-4 parametrų,.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 820

Re: meta raktų generavimas paieškai

Pašnekėkim apie Google ir Keywords. Google rašo vieną o visai kas kita yra. Keywords pagal nutylėjimą visi sako kad juos ima ir pagal juos atrenka norimą puslapį. Iš dalies tai tiesa, BET keywords be paryškinimų puslapyje nieko verti. Paiimkime kad ir šį forumą, Jei jame būtų Keywords tarkim 200 simbolių (Tai jau normalu, gana arti ribos kai bus perdaug), BET nėra jokio teksto, Keywords praranda savo reikšmes ir nukeliauja į Google paskutinius puslapius, taigi atrasti tokį puslapį iš tūkstančių nelabai realu. Dabar norint Optimatizuoti reikia kad Keywords raktai pasikartotų ir pačiame puslapyje ir Title bei Description. Tuo met atrenkant Google "voriukui" informaciją iš puslapio pamato kad atitinkamas žodis kartojasi keliuose vietose, reiškias jis yra svarbus ir dedamas į atskirą DB. Taip kyla jūsų PageRank bei pozicija Google reitinguose. O ką norėjau paskayti tuo? Nebūtina naudoti visokius Meta Tag'us generavimui kad kažką pasiektumėt... Nuo to dar daugiau galit nukentėti, jei Meta Tag'uose bus 200 simbolių BEt nebus nė velnio panašių žodžių puslapyje, tai užmirškit kad Google parodys jus Top10 Sąraše. O Dabar klausiai CinQ apie "voriukų" landžiojimus. Kaip Google skelbė berods prieš puse metų ar daugiau, nebeatsimenu, kad Google jokiu būdu neindeksuos jokių ID ar panašių nuorodų kaip id=2, page=start. Pasirodo neilgai taip galvojo ir jau "voriukai" sėkmingai landžioja po tokias nuorodas.

Re: meta raktų generavimas paieškai

Tai visa esmė dinamiško meta generavimo ir yra tame, kad metose, varde ir aprašyme atsidurtų tiksliai tie žodžiai, kurie panaudoti pačiame puslapyje :) Man tik buvo įdomu sužinoti, ar tai apsimoka daryti.