Topic: parašo padėjimas mobiliajame įrenginyje

gal kam teko susidurti su parašo paėmimu iš mobiliojo įrenginio? apie šį dalyką aš praktiškai nieko nežinau, tad turiu daugybę klausimų.
kokius įrenginius šiai dienai tam galima naudot (gal kažkokie smartphone'ai)? ar yra kokia programinė įranga tokiam reikalui? ar turint įrenginį sunku tai susiprogramuot pačiam (o gal tai default sistemos funkcija)?
lauksiu kuo daugiau informacijos arba nuorodų į resursus =] galit mestelt ir keyword'ų, kuriuos galėčiau naudot paieškai

Su sąlyga, kad šūdo nebus...

Re: parašo padėjimas mobiliajame įrenginyje

Tai tau tikriausiai reikalingas "smart card" keywordas, o duomenų paėmimas tai dažniausiai remiasi tik į standartines failinės sistemos funkcijas, nes USB ar kitom jungtim pasirūpina OS. Kitas klauimas yra ką tu su tais duomenim darysi, nes užkoduoti raktai ir duomenų pasirašymo procesai nėra jau tokie paprasti, bet galbūt galima pradėti nuo OpenSSL'o.

3 (edited by Ramex 2010-09-14 16:02:18)

Re: parašo padėjimas mobiliajame įrenginyje

Pradžiai mane tiesiog domina ekrano vaizdo nuskaitymas ir išsaugojimas į image tipo failą po to, kai buvo ekrane kažkas pabraukyta. aš manau, kad tai neturėtų būt sudėtinga, tiesiog norisi žinot kokie būtent įrenginiai tam labiausiai tinka (hardware ir software deriniai) bei gal jiems jau egzistuoja tokie sprendimai atlikti.

gal dar kiek neaiškiai apibrėžiau situaciją. mano minimi įrenginiai yra delninukai (smartfonai ir visos kitos alternatyvos, ant kurių ekranų būtų galima rašyti).
kažką panašaus šiom dienom naudoja pašto kurjeriai, kai pristato kažkokį siuntinį ir duoda pasirašyti į savo device'ą.

Su sąlyga, kad šūdo nebus...

Re: parašo padėjimas mobiliajame įrenginyje

Tai čia visai kitas dalykas (-; Tau reikalingas touchscreen'as. O info surenkama dažniausiai iš įrenginio draiverio, viskas veikia labai panašiai, kaip kompiuterinė pelė.

5 (edited by Ramex 2010-09-14 16:27:47)

Re: parašo padėjimas mobiliajame įrenginyje

ne tai šitą aš kuo puikiausiai žinau. man dabar reikia kokie įrenginiai tam tinka (modeliai plius juos valdanti operacinė sistema jei tokia naudojama), toliau konkrečios programos atliekančios mano aprašytą veiksmą (jei tokios yra).

aš kaip suprantu, tokiai užduočiai tiktų tik tie įrenginiai, kurie valdomi spec pagaliukais (pirštu juk neraitysi parašo =]).
toliau, gal tarkim ant kokios windows mobile ar kokios kitos sistemos egzistuoja jau tokie sprendimai atlikti? su sąlyga kad nekainuoja kosminių pinigų. nes pvz jei rašyti man pačim, šiai dienai man lengviausia būtų ant android.

esmė ta, kad man reikia konkrečių variantų su pliusais ir minusais, nes teorija man daugmaž žinoma =]

Su sąlyga, kad šūdo nebus...

Re: parašo padėjimas mobiliajame įrenginyje

Na tai vesk į googla "touch screen android/smartphone/phone" (-;

Nemanau, kad kažkas puls tau dabar palyginimų lentelę daryt, reikia pačiam ieškoti. O Touchscreen'ą iš principo gali ant bet kurio įrenginio užsidėti. Specializuotų įrenginių irgi yra, naudojasi krovinių pervežimo firmos mačiau. Programų yra ir gatavų krūvos ir ją pasidaryti kokionkrečioje OS (o ypač windows) nėra jokių sunkumų, koordinačių nuskaitymas iš įrenginio ir viskas. šiais laikais galima išsisukti net nieko neprogramuojant: http://www.supersignature.com/ (-;

7 (edited by Ramex 2010-09-14 16:55:49)

Re: parašo padėjimas mobiliajame įrenginyje

touchscreen'ų aš taip pat žinau iki kaklo. mane domina konkrečiai šiam poreikiui labiausiai tinkantys, atsižvelgiant ir į juos valdančią programinę įrangą.
palyginimų lentelės man ir nereikia, aš klausiu tikėdamasis, kad gal žmonės, kuriem teko susidurt su tokia užduotim, patars kažką. nes tiesiog čia mano akim sprendimų yra daug, bet man norėtųsi žinot optimalų, kadangi šioje srityje nėra tekę dirbt.

o tas supersignature, vienas iš variantų.

Su sąlyga, kad šūdo nebus...

Re: parašo padėjimas mobiliajame įrenginyje

čia lankosi per mažai žmonių, kad papultų toks, kuris būtent tame specializuotūsi (-;

9 (edited by Ramex 2010-09-14 17:01:33)

Re: parašo padėjimas mobiliajame įrenginyje

na matai, manau mūsų lietuvos programuotojams tenka su daug kuom susidurt (kad ir tiesiog savišvietos tikslais).
o pabandęs nieko nepraradau =]

Su sąlyga, kad šūdo nebus...