1 (edited by qutwala 2011-01-07 13:05:26)

Topic: php.lt

Sveiki,

Kadangi daugelis mysql.lt lankytojų taip pat neretai užsuka į php.lt tubūt papuoliau čia. :)
Antrą dieną neina prisijungti, čia man vienam taip?
Greičiausiai, kad ne kadangi senokai nemačiau naujo post'o ar prisijungusio nario, tai šiaip įdomu: kas čia vyksta? :)

(P.S. Atsimenu ir anksčiau būdavo įdomybių su prisijungimais, kartą išėjo prisijungti gal kokius dešimt kartų tai per "Dabar naršo:"  buvo, kaip for ciklas prasuktas su žodžiu "qutwala". :D ).


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 820

Re: php.lt

Kiek matau tai bent vakar dar kazkam ejo prisijungti:

2011-01-06 12:58, parašė: Nevix

Gal tobulina kazka :D

Re: php.lt

php.lt yra beveik neprižiūrimas projektas. Jeigu kažkas sulūžta tai ten kol savininkas sutaisys gali praeiti ir kelios savaitės. Taip jau buvo ir taip jau yra :) Todėl prieš 5 ar kiek ten metų supratau, kad gaila švaistyti laiką puslapyje, kur mano sugaištas laikas labai lengvai gali nueiti vėjais. Todėl ir teko susikurti "savo" forumą, kur galėčiau dalintis žiniom ir bendrauti (-;

4 (edited by qutwala 2011-01-07 14:03:12)

Re: php.lt

Tai kas dabar to puslapiuko savininkas bėra?
Nes kiek esu girdėjęs tai, kad ne kartą jie keitėsi..

Vat gaila iš tikro jog nėra vieno ir tikrai tvirto puslapiuko kuriame rastum visa ko ko gali prireikti ar tai mokymuisi ir ar šiaip plečiant akiratį. :)
Geri metai buvo 2001-2002 php.lt, ir straipsniukų nepagailėdavo ir naujienų papaišydavo..

Re: php.lt

Tai va proga pamąstyt, ką galima padaryti :) Tarkime kokį PHP skyrelį http://www.mysql.lt/wiki/ atidaryt. Tik reikia pamąstyt ką ten rašyti, nes perrašinėt manualą - neverta.

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: php.lt

Manual'ą perrašinėt žinoma, kad neverta tiesiog gal reiktų dalintis patirtimi, visi užkliūname būna ant kokių fintų tiesiog parašai fintą ir jo sprendimo būdą. :)


P.S. wiki reiktų ne tik papildyti, bet kai ką pratrinti ar patvarkyti, nes pusė egzistuojančių puslapių yra tušti arba su neveikiančiomis nuorodomis. Ir dar.. jeigu jau wiki tai galėtų būt straipsniai lietuviškai einantys ta tema, o ne nuorodos į kitus puslapius. čia panašiai, kaip nusipirktum knygyne žodyną ir norėdamas išsiverst žodį "hello" vietoj vertimo būtų parašyta "http://www.google.lt". :)

Re: php.lt

Nieko specialiai daryt nereikia (-; Reikia daryti tai tai ką tikrai nori daryti. Jeigu kažkas turi kokiu minčių, kažkokiams iniciatyvoms, susijusioms su mysql.lt tai drąsiai sakykit (-;

Kažkas vykti gali tik su vidine motyvacija. Iš savo pusės aš užtikrinsiu, kad būtų kiek reikia serverių resursų (nes mysql.lt prikaupia pakankamai pinigų hostingui 100 metų į priekį). Jeigu reikia kokių priėjimų ar pan - viską galima suderint. Jeigu reikia naujo soft'o ar dar ko - galit rašyt (-;

Re: php.lt

Manau, kad tokiais atvejais kai susiduri su kažkuo įdomaus tikrai nebūtų sunku paaukoti 5-ias minutes ir pasidalinti su visa bendruomene nei vienam iš čia esančių. :)

Re: php.lt

Tai imam ir rašom į wiki ką nors... Tik va tas wiki man kažkaip nepatinka, labai sunku naviguoti ir kažką susirasti...

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: php.lt

zygis wrote:

Tai imam ir rašom į wiki ką nors... Tik va tas wiki man kažkaip nepatinka, labai sunku naviguoti ir kažką susirasti...

Tu paršyk tik ką nors :) O kur dėti - wiki, forumas, worpess(blog) ar dar kur gali pats paprašyt, bus padaryta.

Todėl ir sakau, kad nereikia rašyti/daryti to tik dėl darymo (-; Kai jau savaime pasirašys kas nors tada tikrai nekils bėdų dėl talpinimo.

Galiu pvz pakurti blogą ( blog.mysql.lt ar mysql.lt/blog ar zygis.mysql.lt ar dar ką nors) pagal pageidavimus ir jūs talpinkit ką jūs norit (-;

Re: php.lt

:D gerai parašysiu, tik va reikia sugalvoti ką. Mat aš gi nežinau ko nežino kiti ir ko jiems reikia :D
Programuotojas dažnai yra toks padaras kuris ieško iššukių, nėra iššukio - nėra motyvacijos, o kai nėra motyvacijos tada niekas ir nejuda.
Ok, bus peno pamąstymui.

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: php.lt

Aš įsivaizduoju, kad specialiai rašyti apie "kažką" nereikia. Dirbi, duomiesi ir kai sužinai tuo metu kažką naujo ar naudingo, nebūtinai tai turi būti niekam nežinoa - svarbu, kad kažkam vistiek naudinga.

Re: php.lt

Manau užtektų blogo, kuris karts nuo karto kokias naujienas paskelbtų, konferencijas pareklamintų ar pan. O dėl wiki tai nzn, geras dalykas bet ar kas naudosis? Juk žmonės dažniausiai ateina į forumą tėškia klausimą ir laukia atsakymo, dorai net nepagoogline.. įdomesnius fintus ir bloge parašyti būtų galima aš asmeniškai tą blogą i rss įsimesčiau :)

No warning? No action? I hate this situation!

Re: php.lt

Ko labiausiai norėtusi, tai galbūt kažkio naudingų tinklapių šaltinio. Kur galima tiesiog įdėti nuorodą + trumpą aprašymą + 3-7 labiausiai tinkamus tagus ir valio.
Tad kažkoks blogas su labai lenva registracija po mysql vardu tikrai praverstų :)

Svarbiausia pačios bendruomenės aktyvumas ne tik rašant, bet ir komentuojant. Ironiška, bet neretai po prastu straipsniu susirenka krūva komentarų, bet tiek parašius gerą tiek visiškai neįdomų - komentarų/reakcijos praktikšai 0 :(.

Dar jei kur http://www.mysql.lt/forumas/search.php?action=show_new po naujais pranešimais pavyktų naujausius postus skelbti - lankomumas galėtų būti nemažas.

pradžiai kas nebuvę - http://www.phpbench.com/ :)

Re: php.lt

Lukai: nuorodas gali mesti čia: http://www.mysql.lt/forumas/viewtopic.php?id=1485 (-;

Re: php.lt

Blog'as tuo ir gerai, kad jame dar galima +- lengvai rasti senesnius įrašus. Forume, švelniai tariant - broken by desing. Ypač, jei kolegos dar norės palikti savo nuomonę apie vieną ar kitą linką, greitai baigsim su n+k puslapių, kurios retas ryšis perskaityti. Bet sprendžia dauguma su admino palaiminimu :)

Re: php.lt

Lukas wrote:

Blog'as tuo ir gerai, kad jame dar galima +- lengvai rasti senesnius įrašus. Forume, švelniai tariant - broken by desing. Ypač, jei kolegos dar norės palikti savo nuomonę apie vieną ar kitą linką, greitai baigsim su n+k puslapių, kurios retas ryšis perskaityti. Bet sprendžia dauguma su admino palaiminimu :)

Tai kad kaip tik forume lengviau su senais įrašais (-;

Jeigu kažkas nori prikelti seną temą - parašo komentarą - tema bus viršuje.
Blog'e - jeigu kažkas komentuoja seną post'ą tai jis viršuje niekaip neatsiras.

Forume, temą, kur tau daviau, yra padaryta "svarbi" (sticky) - ji visada liks viršuje, kol neatsibos (-;
Nelabai įsivaizduoju, kaip tą galima atlikti kokiame nors wordpress'e.

Re: php.lt

Tema tai "lipni", bet aš tuėjau omenyje, kad laikui bėgant daugės nuorodų. O kadangi jos bus surikiuotos tik pagal datą, patogiai pasiekti būtentą tą psulapį, kur ji yra - nebus pats patogiausias dalykas. Juolab jei atsiras "Tikrai geras linkas.." ir pan komentarų (kas iš esmės būtų gat pozityviai nuteikiantis dalykas), po poros metų, jei pasiseks, kus kokie 15 - 200 puslapių su nuorodomis :)

O WP galima padaryti labai paprastai. Pirmiausia galima lengvai atsifiltruoti pagal tagus, tad tikrai nebus milijono įrašų apie php spartą ar spalvų teoriją. Vertingiausiems įrašams uždedi papildomą "Būtinai perskaityk" arba "Super tagą.

Juolab, kad WP galima filtruoti pagal kelis tagus http://wpguy.com/articles/multiple-tag- … y-queries/ o nuo 3.0 versijos meniu nesunkiai galima paildyti savom nuorodom. Tad blog.mysql.lt/tags/mysql+benchmark+super randa viską kas yra labai svarbu apie mysql spartą ;)

19 (edited by qutwala 2011-01-08 15:33:32)

Re: php.lt

Aš už blog'ą. :)
Aktyviausiem nariam reiktų iš kart suteikt teises, kad galėtų rašyt straipsnį. Na o likusieji turbūt turėtų kreiptis arba į tuos "išrinktuosius" arba į minde, kad patikrintų pirmiausia, o vėliau ir paskelbtų jeigu aktualu bei naudinga. :)
Kadangi kaži ar reiktų dar tokių trick'ų, kaip "<? echo 'Hello world [; '; ?>". :))

P.S. php.lt vis dar - fatal error. :D

Re: php.lt

kaip ir qutwala taip ir as +1 uz bloga ;)