Topic: Is js kintamo i php kintama

Sveiki, as nezinau tiksliai ar imanoma nes google randu tik atvirkstini varianta, tai noriu paklausti jusu.
Noriu padaryti tokia funkcija kad puslapiai butu, bet jie persijunginetu per js, bet duomenis imtu is mysql.

tad reikia suzinoti kaip gavus per js funkcija kintamaji prirasyti ji php
Pvz

function jungimas(limit)
{
 document.write("$query = mysql_query("SELECT * FROM naujienos LIMIT 0,<cia reikia to limit kintamojo>")");
}
....

bus mygtukai su skaiciais ir ... onClick="jungimas(10)"...

Tikiuosi supratot. Aciu is anksto

Re: Is js kintamo i php kintama

1. PHP yra server-side, o js client-side (pasistenk suprasti ka tai reiskia ir kaip visa tai veikia).
2. jei pirmas punktas neaiskus, eik skaityti teorijos :)
3. toj vietoj tau tiktu AJAX.
4. jei nezinai kas yra AJAX, eik mokintis :)

P.S. kaip zmones jus sumastot burti projektus nemokedami/nesuprasdami esminiu pagrindu ir veikimo logikos?

Re: Is js kintamo i php kintama

Aciu uz informacija, nereikia buti tokiam nedraugiskam :), neesu as dar profisionalas, ir moku tik php, o kad puslapio neapkrauti, norejau sita padaryti, bet kaip supratau taip neveikia, tad reikes AJAX mokytis.

Re: Is js kintamo i php kintama

diperis wrote:

o kad puslapio neapkrauti, norejau sita padaryti, bet kaip supratau taip neveikia, tad reikes AJAX mokytis.

Ką reiškia "kad puslapio neapkrauti" ir kodėl darai viską dar sudėtingiau ir labiau apkraunant? (-;

Re: Is js kintamo i php kintama

diperis wrote:

Aciu uz informacija, nereikia buti tokiam nedraugiskam :), neesu as dar profisionalas, ir moku tik php, o kad puslapio neapkrauti, norejau sita padaryti, bet kaip supratau taip neveikia, tad reikes AJAX mokytis.

Nepyk jei pasirode agresivus mano postas, taciau jei jau moki PHP, tai turetum suprasti ir kaip viskas veikia. Zinoti PHP != moketi PHP. Patikek manim, kai supranti kaip viskas veikia, daug kas pasidaro kur kas aiskiau.
Patarimas butu toks:
1. kol neturi pakankamai ziniu, pradziai viska daryk kuo paprasciau negalvodamas apie greiti, o tik siekdamas to, kad viskas veiktu.
2. kai padarysi tai kad veiktu taip kaip nori, taga gali pradeti galvoti kaip visa tai optimizuoti.

Praktika yra gerai, taciau be teorijos, praktiga gaunasi darbu uzristomis akimis ir taip sugaisti tik dar daugiau laiko.

Re: Is js kintamo i php kintama

jau esu padares: www.ltcollector.freetzi.com viskas veikia, tik vat didelis scriptai gavosi, ir manau ta desinaja puse padaryti su AJAX, kur kamstuku puslapius perjungineti ir admin panelei deti kamstukus, nes kairej pusej scriptai skiriantys data is pvz 2010-05-12 i 05 ir tada ieskantys sio menesio  ir siu metu mysql'e, tad manau apkrauna ypac toki hosta, ir siaip nauja dizaina padariau, tai norisi kazkiek optimizuoti puslapi ir dar kazko naujo ismokti. Visada galvojau kodel JS veikia neperkraunant puslapio, o PHP perkraunant, dabar su tavo paaiskinimu suzinojau, tiesiog kolkas nesigilinau i JS, o mokiausi tik PHP ir HTML.

Re: Is js kintamo i php kintama

minde, as nezinau, esme tame, kad hostas pradejo luzineti kai perejau is paprasciausio html puslapio i php (as zinau kad hostas svelniai tariant nekoks) hostas pradejo luzineti kai ikelineju kamstelius, jus nematysit, bet kai ieinat i collection.php ir paspaudziat ant kokios nors salies, tai admin panelei analogiskas puslapis tik visi kamstukai nesuskirstyti i puslapius o visi viename puslapyje ir pabaigoj yra ta form kad ikelti kamstuka, tai labai daznai luzineja kai ikelineju, aisku as tiksliai nezinau ar cia del apkrovimo, bet visgi maloniau kai jungineji puslapius o jie graziai persijungineja, dariau su iframe toje desineje puseje, graziai veikia su naujienom, bet problema yra height, suradau javascripta kad nustatytu height pagal duomenu dydi, bet kai pvz pirmam puslapi yra 10 naujienu, o antram 1 tai vistiek lieka tas pats dydis iframe'o, o tai reiskia labai daug vietos apacioje.

Dar vienas klausimas:
niekad su php nenaudojau function, tai tik del patoumo, ar tai sumazina eiluciu skaiciu, ir/ar neaprauna puslapio?

Re: Is js kintamo i php kintama

Jei luzineja puslapis, tai reikia rasti priezasti kas luzineja ir del ko, nes kai zinosi kas tau neveikia ar blogai veikia, tada galesi ieskoti optimalesnio sprendimo.

function tau suteikia galimybe ta pati koda panaudoti n kartu be pakartotinio jo perrasymo. Jei ta koda naudoji tik viena karta, tada jo deti i f-ja nelabai yra prasmes.

Re: Is js kintamo i php kintama

diperis wrote:

esme tame, kad hostas pradejo luzineti kai perejau is paprasciausio html puslapio i php (as zinau kad hostas svelniai tariant nekoks) hostas pradejo luzineti kai ikelineju kamstelius

Pasidaryk baltą langą su minimum kodo reikalingo failui įkelti, žiūrėk kaip servas susitvarko, jei pastoviai lūžinės keliant (< 2MB) paveikslėlius, o įkėlimo kodas tvarkingas (nete yra nemažai standartinių samplų), tuomet teks keisti hostinga.

No warning? No action? I hate this situation!