Topic: Po formos submito pauze

Kaip suprantu cia reiketu su js tai daryti bet net nezinau kaip google klausti :) ko man reikia.. Norisi padaryti kad po formos uzpildymo ir submito neitu vel ir vel is eiles submitinti ta forma i siusti tuos duomenis t.y. kad pranesima ismestu kad galesite tik po kokiu 10 min vel submitinti..

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Po formos submito pauze

sesijoje laikyk paskutinio submito laiką

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: Po formos submito pauze

zygis wrote:

sesijoje laikyk paskutinio submito laiką

Tai cia ir php uztektu?

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Po formos submito pauze

na submitą apdoroja php, jis ir arba priims arba ne.

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: Po formos submito pauze

Tai kaip suprantu saugoti po submito laika cukiuose ir tikrinti paskui kazkaip?

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

6 (edited by zygis 2011-06-07 10:01:52)

Re: Po formos submito pauze

session != cookie
http://www.tizag.com/phpT/phpsessions.php
variantai:
1. sesija
2. sausainiai
3. duomenu baze kurioje laikysi ip

čia pagal paprastumą įgyvendinti...

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: Po formos submito pauze

Patikslinsiu dėl sesijų:

1) sesijų duomenys pagal nutylėjimą saugomi failuose;
2) kur ir kaip saugoti sesijų duomenys galima keisti, todėl galima padaryti, kad saugotų ir cookiuose ir db ar dar kur nors;
3) sesijoms identifikuoti dažniausiai naudojami slapukai (sausainiukai, cookies) - todėl sesijoms jie dažniausiai ir reikalingi, bet juose saugomas tik sesijos id; Bet galima apsieiti ir be slapukų (pvz sesijos ID perduodant per URL);

Re: Po formos submito pauze

Taigi jei as paimu takim minutes i sesija ir sakau jei tarkim dabar minuciu yra 40 ir jei is tu 40 atemus issaugotas minutes tarkim 37 ir bus lygu 3 minutes (laukti reikia bent 5) tai reiskias per trumpai laukete kitaip vykdom. ar taip butu ane?

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Po formos submito pauze

Jeigu tavo tikslas yra apsisaugoti nuo netyčinių duomenų re-submit'inimo, tai tavo variantas netinka, nes nuo to galima apsisaugoti paprasčiausiu redirect'u.

Jeigu tavo tikslas yra grynai uždrausti vartotojui per dažnai atlikti veiksmus svetainėje, ir tu turi registruotus vartotojus, tai paskutinės operacijos laiką saugok duomenų bazėje, šalia vartotojo duomenų. O atliekant operaciją atimk paskutinės operacijos laiką iš dabartinio laiko ir žinosi kiek laiko pradėjo nuo paskutinės operacijos iki dabar ir galėsi vykdyti atitinkamą scenarijų.

Saugant paskutinės operacijos laiką sesijoje vartotojas tą sesiją gali panaikinti ištrindamas slapukus...

10 (edited by skuelas 2011-06-07 12:27:26)

Re: Po formos submito pauze

Vartotojai yra neregistruoti, jiems yra sukuriamos sesijos tik tam tikroms duomenis gauti, bet atsiranda tokiu zmoniu kurie kuria ta pacia tema N kartu kartais t.y. copy/paste teskta ir vel kuria, norisi padaryti pauze kad noras dingtu tai daryti.

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Po formos submito pauze

Tai seija nuo to niekaip neapsisaugosi, nes:
a) jeigu yra galimybė veiksmus atlikti su nauja sesija tai vartotojas ištrins slapukus ir galės atlikti veiksmus;
b) tikrindamas pagal IP neapsisaugosi nuo tų, kurie naudoja TOR/proxy/vpn/ir pan. dalykus;

Re: Po formos submito pauze

minde wrote:

Tai seija nuo to niekaip neapsisaugosi, nes:
a) jeigu yra galimybė veiksmus atlikti su nauja sesija tai vartotojas ištrins slapukus ir galės atlikti veiksmus;
b) tikrindamas pagal IP neapsisaugosi nuo tų, kurie naudoja TOR/proxy/vpn/ir pan. dalykus;

Mano svetaines klientai 99% nieko nenusimano apie IT apskritai tai kad kazkas kazka bandys daryti/apeiti tai to nebus tikrai.

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Po formos submito pauze

KLientai gal ir nesupras tavo svetaineje kaip apeiti viena ar kita dalyka, bet ne zmones kurie ta dalyka ismano. Jei tai nera Intranetas, o tiesiog paprasta svetaine. Tai tie 99% gali nukristi iki 9%

Re: Po formos submito pauze

Min2liz wrote:

KLientai gal ir nesupras tavo svetaineje kaip apeiti viena ar kita dalyka, bet ne zmones kurie ta dalyka ismano. Jei tai nera Intranetas, o tiesiog paprasta svetaine. Tai tie 99% gali nukristi iki 9%

Mano klientai svetaines nera koks tai jaunimas ar pan, tai sueje rimti zmones ir faktas kad dar gerai kad moka narsykle pasijungti :)

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Po formos submito pauze

skuelas wrote:
Min2liz wrote:

KLientai gal ir nesupras tavo svetaineje kaip apeiti viena ar kita dalyka, bet ne zmones kurie ta dalyka ismano. Jei tai nera Intranetas, o tiesiog paprasta svetaine. Tai tie 99% gali nukristi iki 9%

Mano klientai svetaines nera koks tai jaunimas ar pan, tai sueje rimti zmones ir faktas kad dar gerai kad moka narsykle pasijungti :)

Aš kalbėjau apie tai jeigu klientai prieina prie tavo svetainės, vadinas niekas nesutrukdys prieit ir kitiems kurie IT išmano už kitus kur kas daugiau.

Re: Po formos submito pauze

Min2liz wrote:
skuelas wrote:
Min2liz wrote:

KLientai gal ir nesupras tavo svetaineje kaip apeiti viena ar kita dalyka, bet ne zmones kurie ta dalyka ismano. Jei tai nera Intranetas, o tiesiog paprasta svetaine. Tai tie 99% gali nukristi iki 9%

Mano klientai svetaines nera koks tai jaunimas ar pan, tai sueje rimti zmones ir faktas kad dar gerai kad moka narsykle pasijungti :)

Aš kalbėjau apie tai jeigu klientai prieina prie tavo svetainės, vadinas niekas nesutrukdys prieit ir kitiems kurie IT išmano už kitus kur kas daugiau.

Tokie zmones is viso nesuinteresuoti ten net eiti, del to as net nesijaudinu ;)

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Po formos submito pauze

Taigi jei as paimu takim minutes i sesija ir sakau jei tarkim dabar minuciu yra 40 ir jei is tu 40 atemus issaugotas minutes tarkim 37 ir bus lygu 3 minutes (laukti reikia bent 5) tai reiskias per trumpai laukete kitaip vykdom. ar taip butu ane?

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Po formos submito pauze

skuelas wrote:

Taigi jei as paimu takim minutes i sesija ir sakau jei tarkim dabar minuciu yra 40 ir jei is tu 40 atemus issaugotas minutes tarkim 37 ir bus lygu 3 minutes (laukti reikia bent 5) tai reiskias per trumpai laukete kitaip vykdom. ar taip butu ane?

Jeigu tu kalbi apie timestamp, tai taip. Jeigu tu tikrai turi omenyje minutes valandos bėgyje tai NE, nes prasisukus valandai minutės skaičiuojamos nuo nulio...

Re: Po formos submito pauze

minde wrote:
skuelas wrote:

Taigi jei as paimu takim minutes i sesija ir sakau jei tarkim dabar minuciu yra 40 ir jei is tu 40 atemus issaugotas minutes tarkim 37 ir bus lygu 3 minutes (laukti reikia bent 5) tai reiskias per trumpai laukete kitaip vykdom. ar taip butu ane?

Jeigu tu kalbi apie timestamp, tai taip. Jeigu tu tikrai turi omenyje minutes valandos bėgyje tai NE, nes prasisukus valandai minutės skaičiuojamos nuo nulio...

Ot.. apie tai nepagalvojau :D

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Po formos submito pauze

O tai kokiu budu tikrinti ar praejo tos 5 min su timestamp?

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)