Topic: Puslapio kopija kompiuteryje bandymams/pamokoms

Sveiki, yra taip:

Turiu puslapį kurį tiesiog administruoju, keliu/trinu straipsnius per turinio valdymo sistemą ir t.t. čia paprasta. Bet dar turiu tiekėjo atsiųstas prieigas prie visokių myphpadmin paskyrų, ftp paskyrų ir pan. Jų niekada nenaudojau, bet neseniai nusprendžiau pažiūrėti ir aišku patekau į džiungles, kurios ir sunkios, ir įdomios. Aš jas po biškį nagrinėjuosi ir norisi šį tą pakeisti, bet nedrįstu, nes neduokdie darbo puslapis išsikreips, dar blogiau - nepasileis.

Klausimas: ar galiu aš prižiūrimą tinklapį pilnai nusikopijuoti į savo asmeninį kompiuterį ir jame offline būdu (matyčiau tik aš) pasileisti visą tinklapį (jo išorinį vaizdą) + su esamom duombazėm ir phpadmin, ir visa kita? Trumpai tariant turėti kopiją nuo a iki z savo kompe, kurioje galėčiau eksperementuoti (kurti, trinti lenteles phpadmin pagalba ir žiūrėti rezultatą tinklapyje), nebijant, kad tai atneš kokias tai liūdnas pasekmes? Jei taip, nuo ko reikėtų pradėti? Ar čia padėtų išsigoolintas wamp serveris ar kažkas panašaus? Gal yra tutotialas šiam konkrečiam poreikiui?

Dar vienas klausimas: iš esmės tuo pradėjau domėtis, kai tvs neradau galimybės pakeisti tinklapyje surašytų rekvizitų, nes jie įsiūti "giliau". Dėl to manau ir reikia lįsti giliau, į tuos phpmyadmin ir galbūt ten kažkaip atkapstyti tam tikrą sakinį, kad galėčiau jį, reikalaui esant, pakoreguoti. Aš tiesiog neapkęsti pradėjau puslapio kūrėjų už itin nefunkcionalią tvs, tad manau, kad vienintelė išeitis kapstyti mysąl duombazėse, o gal klystu?


Dėkui.

2 (edited by Ajaks 2012-02-07 20:23:49)

Re: Puslapio kopija kompiuteryje bandymams/pamokoms

wamp (o tiksliau tai xampp) yra tas ko tau reikia. Pasikuri savo kompe serveri, ir i ji susidedi puslapi (su visom duomenu bazem ir t.t.) Ir darai ka nori.

phpmyadmin skirtas 'nardymui' po duomenu bazes ir duomenu lenteles. Jeigu TVS kazkur rekvizitus laiko paciame html faile, tai i duomenu bazes ner ko lysti. Naudodamas find susirask (per visus failus) ta vieta kur yra norimas tekstas ir ji pakeisk. Ivairus editoriai turi galimybe iskarto ieskoti vienos frazes per visus svetaines failus. Tokiu budu greitai gali suzinoti kuriuose puslapiuose ir kokiose vietose yra tas irasas.

Re: Puslapio kopija kompiuteryje bandymams/pamokoms

O svetainės failai tai čia būtų, kur sukelti į ftp? Ten reiktų paieškoti pradžiai?

O kaip susidėti puslapį, duombazes į savo kompą, į tą wamp? Tarkim aš pasidarysiu svetainės duombazės exportą ir jį tiesiog importuoti savo kompe?
Ir ftp failiukų backupą turiu, tai jį kame talpinti savo kompe? ftp kažkokį savo pasikurti? Kažin gal yra koks tutorialas? :)

Re: Puslapio kopija kompiuteryje bandymams/pamokoms

Neabejoju kad yra tutorialas. Pvz xampp puslapyje bus tutorialas kuris viska paaiskins kaip sita serveri pas save pasikurti.

Failu struktura tokia pati kaip ir tikrame serveryje, t.y. yra kazkokia direktorija kurioje guli visi failai ir subdirektorijos. Tavo C diske bus xampp, o ten bus httpdocs, o jame tures buti viskas analogiskai kaip tikrame serveryje prie kurio prisijungi per ftp. Per ftp atsisiunti visus failus ir susimeti juos i ta direktorija esancia xampp'e.

Tada interneto narsykleje rasai http://localhost/svetainesdirektorija/index.html ar panasiai.

Re: Puslapio kopija kompiuteryje bandymams/pamokoms

Susidiegiau xampp. Taip pat išsitraukiau iš ftp svetainės failus. Juos nutempiau į P:\xampp\htdocs\testinis ir man einant per naršyklę atidaro failyną, o ne patį tinklapio vaizdą. Kai tuo tarpu ten yra defaultinė svetainė, kurią atidaro sėkmingai, su visom grafikom ir pan. Gal dar kažką pakonfiginti reikia?

Re: Puslapio kopija kompiuteryje bandymams/pamokoms

xampp instaliavai taip kaip priklauso? paleidus xampp testini faila, raso 'it works'?

Ir paleidinek ne direktorija o konkretu faila t.y. P:\xampp\htdocs\testinis\index.html ar pan.

Re: Puslapio kopija kompiuteryje bandymams/pamokoms

Kad aibė dalykų dar gali būt tikriausia niekas nepamąsto... Nuo .htaccess vingrybių iki įhardkodintų linkų...

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer