Topic: Android website app kurimas

Kas nors esate kure svetaine-app androidui? Koki patogiausia ir greiciausia irangi naudojate? Ar lendant i sia sfera butinas java mokejimas ar visgi yra irankiu kur nereikia java ziniu? Bandziau su eclipse pabandyti emuliuoti android os, tai nesuvokiamas lagas ir letumas uzkraunant, nors kompas nera letas mano visko per akis... Pasidalinam patirtim ;)

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Android website app kurimas

Jquery Mobile + PhoneGap = Neblogas rezultatas mažoms sistemėlėms.

Bet vistiek teks naudot Eclipse kad susikurtum pati apk failiuka :)

Del emuliatoriaus, tai bent jau man irgi teko pajusti nerealų lagą. Bendradarbis kažkokį kitą naudojo, bet ten sakė daug ko nėra jame. Bet veikia stabiliau, ta prasme ne taip lagina kaip tas Android normalus emuliatorius.

3 (edited by skuelas 2012-12-31 00:08:07)

Re: Android website app kurimas

Neturiu supratimo kaip dirbti kartu su Jquery Mobile + PhoneGap, nera normaliu tutorialu. O tu leidi juos per eclipse?

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

4 (edited by Neodan 2012-12-31 09:57:51)

Re: Android website app kurimas

O ka tu nori padaryti? web App ar hibrid App? Na androido emuliatorius tikrai gan normaliai sukasi ant AthlonII X3 su 2GB RAM :) O siaip geriausia debuginti ant realaus devaiso.

P.S. patirties turiu tik su native app (kodinu su eclipse, debuginu ant emuliatoriaus ir smartphono)

Re: Android website app kurimas

Web app noriu daryti, vienos ar kitos svetaines mobilia app. Gi reikia jau pradeti kazkaip eiti kartu su naujovem kurios ant bangos :)

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Android website app kurimas

Na darant web app (kas is esmes yra internetinis puslapis su smartphonams/tabletams pritaikytu interfeisu), tai eclips'es ir Java tau visiskai nereikia. Client-sidui naudoji HTML/JS/CSS (geras pagalbininkas yra jQuery Mobile). O veikimo niuansai daugau priklausis ne nuo devaiso, o nuo naudojamos narsykles.

Bet jei kartais dar visiskai neissiaiskinai kuom skiriasi web app nuo hibrid app ir tau vis del to reikia hibrid app, tada viskas bus kiek sudetingiau :) Rekomenduojami irankiai: Titanium, PhoneGap.

7 (edited by skuelas 2013-01-01 19:56:19)

Re: Android website app kurimas

Nu manau kol kas su web app pasipraktikuosiu. Ir tiesa veiksmas vyks ant ubuntu os :) O kaip as naudosiuos PhoneGap be eclipse?

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Android website app kurimas

O nuo kada eclipse neveikia su ubuntu ?

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: Android website app kurimas

web app yra internetinis appsas (programa), kitaip tariant tai yra internetinis puslapis :) Taigi siaip jam nereikalingi jokie PhoneGap. Va jei noretum daryti hibrid app (kas is esmes yra web app ir native app junginys) va tada ir reiktu kazko panasaus i PhoneGap ar Titanium.

P.S. eclipse yra cross platfor IDE, t.y. ji veikia Windows, Linux ir Mac OS X operacinese sistemose (-;

10 (edited by skuelas 2013-01-01 23:20:46)

Re: Android website app kurimas

Na uzsiimsiu kol kas tik su mobile jquery, o kaip reiks man sukurti androido, iphone failus-programas? Ir dar klausimas kadangi mobile jquery yra client side, ar galiu su php programuoti ka reikia, ar visgi java reikia? Ir kaip butu su web app jei imtu duomenis dinamiskai is DB? Ar nepavoktu mysql prisijungimus kas? Nes kaip suprantu vistiek tame apk faile kazkur metysis prisijungimo duomenys?

Beje nustebau pamates uzrasus:
This extension is deprecated as of PHP 5.5.0, and will be removed in the future.
mysql_fetch_assoc ir mysql_fetch_array
o paskui ziuriu kad visa galybe mysql funkciju buskaput..

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Android website app kurimas

skuelas, as tau labai rekomenduoju atidziai pasiskaityti kas yra ir kuom skiriasi native, hibrid ir web app. Nes siaip tu dabar web app maisai su hibrid app.
Kas liecia server side, tai cia turi visiska laisve (gali naudoji PHP, Python, Java, Ruby taip pat kaip ir kodindamas dinaminius web puslapius). Siaip turi suvokti, kad client-side tiesiogiai nedirba su DB esancia server-side (cia viskas taip pat kaip ir su web puslapiais), aisku gali buti isimtis priklausomai nuo aplinkybiu.

O kas liecia PHP, tai mysql jau ganetinai pasenes, todel rekomenduociau naudoti mysqli arba PDO.

12 (edited by skuelas 2013-01-02 18:14:28)

Re: Android website app kurimas

Oi Neodan'ai :) vel pasiskaiciau skirtumus tarp native hybrid app. Taigi gaunasi ka man reikia hybrid app. :) Tik va klausimas jei as i source irasau prisijungimo duomenis mysql, ar koks programeris nenulaus ir nepamatys to logino? Ir nuo ko man pradeti? Turiu mobile jquery, phonegap dar ko reikia? Kokie zingsniai trumpai? Is kur mokeisi? Nes nesupratu dar ka man veikti su phonegap ir kur deti ji man kartu su m jquery :)

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

13 (edited by Min2liz 2013-01-03 09:32:17)

Re: Android website app kurimas

http://docs.phonegap.com/en/2.2.0/guide … ex.md.html

Aiškiau turbūt ir būti negali.

Re: Android website app kurimas

Skuelas, as kodinu su Java native app'sus :) Del PhoneGap nelabai ka galiu patarti, nes tik prabegom esu perziurejes ir maciau. Ten yra frameworkas kuris leidzia is js pasiekti kaikurias native f-jas. O norint sucompilinti app'as tau vis del to reikes android SDK ir kad viskas butu paprasciau, dar rekomenduoju susimesti eclipse (galesi viska daryti pagal tutorialus).

O kas liecia darba su db, tai app'as su db turetu bendrauti per API (ji gali pasirasyti ir su PHP).

P.S. visas programas sunkiau ar lengviau galima decompilinti, todel jose nederetu saugoti prisijungimo duomenu pvz. i koki db serveri.

P.P.S. arba dar gali ismeginti PhoneGap Build

15 (edited by skuelas 2013-01-09 21:41:09)

Re: Android website app kurimas

Tai man uztenka susikurti web puslapi su jquery, ir isimesti ji i phonegap, ir po to sukurti apk faila su websitu ir phonegapu kartu?
Bet pavyzdziui pagal si varianta http://www.androidhive.info/2012/01/and … nd-sqlite/
as vistiek turiu saugoti prisijungimo duomenis faile kuris vistiek bus itrauktas i apk faila, tai jei kas istrauks ta faila tai tures prisijungimo duomenis prie db?

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Android website app kurimas

Kažką stipriai painioji. Prie DB prisijungimą turi tik API, o API yra remote serveryje. Lokali programa kreipiasi į API norėdama gauti vienokius ar kitokius duomenis.

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: Android website app kurimas

Skuelas, tu vis dar nesuvoki kaip viskas veikia. Pagal tavo atveji, tai isivaizduok, kad tavo app'as yra kaip clientine dalis, kuri yra atvaizduojama narsykleje pas zmogu (tik siuo atveju html/css/js nera kraunami is serverio, o jie jau yra telefone). Taigi klientine dalis siuncia uzklausa i serveri, o server-side jau ziuri ko tau reikia, ar turi tam teises. Server-side dirba tiesiogiai su db, o ne app'as.

Re: Android website app kurimas

Arba pats paprasčiausias dalykas yra įdėti kažką panašaus į iframe. Manau su bet kuriais įrankiais tą padaryti nėra sudėtinga.

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: Android website app kurimas

Tai kad nera detalaus isaiskinimo ka kaip daryti.. tamsus miskas

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Android website app kurimas

to skuelas: infos tikrai yra daug, nebent tu nemoki anglu kalbos arba tingi skaityti.