1 (edited by skuelas 2013-05-22 19:28:16)

Topic: Mistine problema...

Taigi klientas veda i viena input fielda duomenis, skriptas tikrina, jei yra toks pat irasas tuomet ismeta klaida kad jau toks irasas yra. Viskas butu kaip ir gerai bet klientas teigia kad jam sia klaida ismeta kai jis pirma karta ta irasa (pavadinima) iraso... As pats testavau nu niekaip negali ismesti klaidos, jei pirma karta vedama... Tik atra karta vedant ta pati ir submitinant ismestu pranesima. pasidariau simple klaidos monitoringa ka klientas veda, gaunu post masyva ka suveda ir galutinia uzklausa kuri insertina, nu bet viskas pagal ideja gerai...
Klientas dar sake kad kai veda jam narsykle ismeta ankstesnius rasytus irasus panasius, jis pasirenka viena ir truputi pakoreguoja. Nejaugi gali buti taip kad postina ta pasirinkta ankstesni irasa is history inputo, o ne ta kuri postina paredaguota?
Nezinau kaip isspresti problema, nes nesamone. Pagal mano supratima tas neimanoma kaip ji sako...

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Mistine problema...

Vienintelis variantas yra paprašyti, kad klientas pademonstruotu ką ir kaip jis daro, taip sutaupytum daug laiko.

P.S. O tu testuojiesi su tokia pat naršykle kaip ir klientas?

Re: Mistine problema...

į <input> įdėk: autocomplete="off" ir jei scriptas tikrai teisingai, tikrai negaus klaidos jei neves 2x to pačio title.

Re: Mistine problema...

Taip ir padariau Neodan. As paskambinau klientui ir paprasiau detaliai kiekviena zingsni nupasakot ka jis daro... Ir ka b&(% jis galvoja... pasirodo jis po formos suvedimo ir submito daro refresh, nes nori is karto paziureti ar isirase, nors tam paciam lange ir parodo kad isirase... (forma yra popup lange o info papildoma issiveda pagr. lange) taigi gaudavosi taip kad kai jis refreshina pakartoja posta ir bando insertint pakartotinai... todel ir gaudavosi double... Nu vos neissprudo bloga fraze ant kliento :) del tokiu nesamoniu...

var_dump(0 == 'tekstas'); // TRUE. ar zinai kodel? :)

Re: Mistine problema...

Refresho gaudymas yra tavo problema, o ne kliento.

Re: Mistine problema...

to skuelas: minde teisus, tai kad po refresho vėl siunčiama post užklausa, yra tavo kaltė. Ir reikia džiaugtis, kad negalima identiškų įrašų padaryti, o tai klientas būtų sakęs, kad po kelis įrašus įrašo (-;

Nieko, manau su šiuo "bajeriu" visi programuotojai gyvenime susiduria. Juk dar niekas negimė mokėdamas.

P.S. rašant programą, reikia galvoti, kad vartotojas bus totalus dundukas ir ji reikia apsaugoti nuo jo pačių nesąmonių.