21 (edited by waeris 2008-06-17 16:22:07)

Re: curl

vienoje lenteleje yra milijonai irasu, bet tu lenteliu yra daug: pirmoje lenteleje ~300 000 irasu, o visose kituose (daugiau nei 100 lenteliu) po ~15 000 000 irasu, viso susidaro milijardai. Na, susitvarkysiu kaip nors :)

beje, bandziau tas pacias uzklausas su kompu, kuris turi vieno branduolio proca 3.2 ghz. Tai uzluzdavo viskas ir nebeveikdavo isvis sql uzklausos..


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 820

22 (edited by neworld 2008-06-22 20:03:08)

Re: curl

[quete]Neapsigavinėk savęs, kad turi procesorių su dviem branduoliais, tai jau iš karto daugini gigahercus iš branduolių skaičiaus ir sakai, kokia kieta sistema. Procesorių našumas niekada neskaičiuojamas hercais, hercai yra marketinginis triukas pirkėjams, geriau pasakyk kiek tavo kompas atlieka slankaus kablelio operacijų per sekunde (FLOPS).[/quete]

šventa tiesa. Kažakda atsiradus pirmiesiems CPU šitas skaičius daug ką reiškė. Dabar didžiają dalį spartos lemia palaikomos instrukcijos, kešo dydis ir magistralės su atmintine dažnis bei pralaidumas. Kiek girdėjau rimtų žmonių žodžius, RAM'ai labiausia stabdo PC, po HDD. Ir tuom tikiu, nes pakeičiau motininę ir tik magistralės (ir RAM) dažnį padidinau nuo 100MHz iki 266MHz, kompas pakankamai pagreitėjo, o kai išimu viena RAM modulį, tai magistralė pagreitėja iki 333MHz, bet RAM kiekis sumažėja iki 512MB, nepatykėsi, bet tiek linux, tiek windows veikia kur kas sparčiau, bet tik tol, kol užtenka RAM. Linux'e neesu viršijes 450MB, o windows'ai labai gretai užpildo, tad ribu su abiems moduliais.

Be to, prieš 5 metus celeronas nuo pentum IV tuom ir skyrėsi, kad pentum IV turėjo kur kas didesnį kešą. Vien pentum IV užrašas ką reiškė, nes paprasti useriai nesidomėjo techninėmis savybėmis.