Topic: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

Sveiki,

yra failas "failas.txt" ir jame skaicius 0. Vartotojas uzkrauna puslapi ir nuskaito faile esancia reiksme. Ar galima padaryti taip, kad puslapis atsinaujintu kai faile "failas.txt" pasikeicia reiksme (kad vartotojas vel nuskaitytu faile esancia reiksme neatnaujines puslapio)?

Dekui.

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

Kadangi rašai JS forume tai truputį patikslink:

a) kur yra tas "failas.txt" - pasiekiamas Javascript'ui per URL ar pasiekiamas tik PHP?
b) ką turi omenyje sakydamas "neatnaujinęs puslapio" - ar puslapio perkrovimas Refresh/F5, ar kiti veiksmai? Ar jokių veiksmų?
c) "Vartotojas uzkrauna puslapi ir nuskaito faile esancia reiksme." - čia turima omenyje, kad užsikrovus puslapiui, JS kreipiasi į failą ir jį nuskaito?

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

a) "failas.txt" yra mano serveryje, pasiekiamas per PHP;
b) vartotojui neperkrovus puslapio (F5);
c) uzsikrovus puslapiui yra nuskaitomas "failas.txt" (su PHP). Tada bet kokiu metu tame faile esanti reiksme gali pasikeisti ir kai reiksme pasikeicia, puslapis turi atsinaujinti;

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

Tai:
a) pasirašai PHP script'ą, kuris galėtų išoriniams klientams atidavinėti "failas.txt" turinį (čia tuo atveju, kai tas failas nepasiekiamas iš išorės);
b) parašai Javascript'ą, kuris kas kažkiek laiko kreipiasi į tą PHP script'ą ir gauna reikšmę, kurią paskui gali lyginti su anksčiau turėta reikšme ir jeigu pasikeičia - atlikti norimus veikmus - perkrauti puslapį, ar modifikuoti kažka jau esamame;

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

Tiesa sakant dabar ir esu padares, kad kas tam tikra laika patikrina reiksme, bet galvojau pavyks rast ka nors, kas netikrintu kartas nuo karto.. :)

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

qwertyuiop wrote:

Tiesa sakant dabar ir esu padares, kad kas tam tikra laika patikrina reiksme, bet galvojau pavyks rast ka nors, kas netikrintu kartas nuo karto.. :)

Bandyk, ir kai rasi mum papasakok (-;

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

Butinai ;)

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

to qwertyuiop: o tu bent jau suvoki kaip veikia viskas? Nes siaip jei zinotum, tai suprastum, kad visas web paremtas cliento siunciamosmis uzklausomis i serveri ir jo rezultato grazinimo clientui. Be to Web servas negali narsiklei pasiusti rezultato, jei ji pries tai jam nesiuncia uzklausos.

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

teoriškai gal galima kokį java apletą parašyti, į kurį servas galėtų kreiptis... 
bet nej ir jei galima, ar tų kelių užklausų sutaupymas atsvertų tai, kad vartotojui reiktų paleisti java klientą pas save (pvz aš ji esu paskirtai atjunges, kad koks lievas saitas nepradėtu laginti viso PC :) )

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

Kadangi naršyklės veikia pasyviuoju režimu, t.y. naršyklė kreipiasi į servą ir iš jo gauna duomenis, tačiau serveris į naršyklę kreitpis negali. Bet lyg ir kažką esu girdėjęs apie pipelines susijungimus, kurį sudaro naršyklė su serveriu, o paskui serveris gali savo nuožiura kreipis į naršyklę. Bet tai girdėjau tik gandų lygyje, ir tai nėra Keep-Alive

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

to Lukas: na matai panaudojant Java visa tai gaunasi jau nebetaip patasta :) nes visu pirma reik pasirasyt appleta ir serverside kuris sukurtu connectiona tarp servo ir appleto. O tai jau nera taip paprasta kai tiesiog su ajax pasikreipti i serva kas kiek laiko :)

to qwertyuiop: tu geriau iskarto sakyk ka nori padaryti, o tada jau mes gal ir pasiulysim koki gera, logiska ir paprasta sprendima.

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

Neodan wrote:

to Lukas: na matai panaudojant Java visa tai gaunasi jau nebetaip patasta :) nes visu pirma reik pasirasyt appleta ir serverside kuris sukurtu connectiona tarp servo ir appleto. O tai jau nera taip paprasta kai tiesiog su ajax pasikreipti i serva kas kiek laiko :)

Tai kad apie paprastumą čia niekas neklaba :DD

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

Na gerai, tai kaip jus padarytumete kreipimasi i serva ir duomenu gavima? Tik is idomumo klausiu.

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

qwertyuiop wrote:

Na gerai, tai kaip jus padarytumete kreipimasi i serva ir duomenu gavima? Tik is idomumo klausiu.

http://en.wikipedia.org/wiki/XMLHttpRequest

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

$.post('file.php',{param :'belekoks_ajax'},function (data) { alert(data); });

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

Min2liz wrote:
$.post('file.php',{param :'belekoks_ajax'},function (data) { alert(data); });

nepamirsk pamineti, kad taip galima rasyti tik naudojant frameworka. siuo atveju jquery

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

zygis jei jau labai smulkinantis, tai nebutina naudot framework. Pats tokia funkcija gali pasirasyt su metodais, o siaip realiai jQuery da best \o/

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

tai jo, tik  nezinantis kopins eilute ir nesupras kodel neveikia :)

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

turiu toki koda:

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" align="left">
                <tr align="center">
                    <td class="center b" width="95" height="42">
                        <a href="">Nuoroda, kuria paspaudus uzkraunamas php failas, kuris yra rodomas zemiau</a>
                    </td>
                </tr>
</table>

<table>
<tr style="background-color: #cccccc;">
        <td class="center" width="100%">
            cia rodomas uzkraunamas php failas
        </td>
</tr>
</table>

gal zinot kaip galeciau padaryti kad nuspaudus nuoroda, uzkrautu php faila kitoje lenteleje?

Re: Pasikeitus duomenims, atnaujinamas puslapis

tai pasinaudok ajax'u

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer