Topic: Kelios kalbos puslapyje

Sveiki, noriu tureti kelias kalbas puslapyje ir galvoju kaip geriau tai padaryti. Stai keletas ideju, kurios sove i galva:
1) Visa teksta, kuris rodomas puslapyje, laikyti mysql duomenu bazeje ir kai atidaromas puslapis, ji istraukti ir sudeti i reikiamas vietas;

2) Visa teksta, kuris rodomas puslapyje, laikyti php failuose ir kai atidaromas puslapis, ji nuskaityti ir sudeti i reikiamas vietas;

3) Dubliuoti puslapio failus (pvz index_lt.php, index_en.php);

Gal galit duoti patarimu kaip geriau tai padaryt (tik be naudojimo "google translate" puslapyje :D)?

Dekui!

2 (edited by Neodan 2013-05-31 12:09:54)

Re: Kelios kalbos puslapyje

1 + 2, t.y. tekstus laikai db (del redagavimo patogumo) ir generuoji statika (ja pergeneruoji tekstu atnaujinimo atveju). Puslapyje tekstus krauni is statikos.

Bet siaip tau speju uzdtektu ir tik 2 varianto. (-;

Re: Kelios kalbos puslapyje

Taigi, kaip suprantu, taip geriausia daryti:

vartotojas atidaro, tarkim, puslapis14.php, tame puslapis14.php faile yra tokia eilute: "include('puslapis14_lt_kalba.php')".

puslapis14_lt_kalba.php:

$kalba=array('sdfds','fdsfrwefwef','sdfdsfsdf','...');

ir sudetu masyva i reikiamas vietas puslapis14.php faile. Ar tai tikrai geriausias budas? Kas kart atidarant puslapi, bus sukuriamas tekstinis masyvas, kuris kartais gali buti didelis..

Re: Kelios kalbos puslapyje

Gal tu geriau parasyk +/- ka nori padaryti, kokie tie tekstai bus?

Re: Kelios kalbos puslapyje

Tai pala jei turi 200 puslapių ir sugalvoji kiek pakeisti HTML, pvz tekstą apgobti dar vienu DIV, tai visus 200 php failų ir koreguosi? :)

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 756

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 811

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 811

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 811

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 811

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 811

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 811

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 811

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 811

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 811

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/pasokime/domains/mysql.lt/public_html/forumas/include/parser.php on line 816

Re: Kelios kalbos puslapyje

qwertyuiop wrote:

Taigi, kaip suprantu, taip geriausia daryti:

vartotojas atidaro, tarkim, puslapis14.php, tame puslapis14.php faile yra tokia eilute: "include('puslapis14_lt_kalba.php')".

puslapis14_lt_kalba.php:

$kalba=array('sdfds','fdsfrwefwef','sdfdsfsdf','...');

ir sudetu masyva i reikiamas vietas puslapis14.php faile. Ar tai tikrai geriausias budas? Kas kart atidarant puslapi, bus sukuriamas tekstinis masyvas, kuris kartais gali buti didelis..

duomenys laikomi duombazėje, templeitas atvaizduoja duomenis, kontroleris tarpininkauja tarp duomenu ir atvaizdavimo...
Tai klausimas tau, ponuli, jeigu duomenis laikome databazėj, tai kodėl reikia kurti puslapis14.php ... puslapis99.php ???

Kiek maigyklių sudėvėjai ?

Re: Kelios kalbos puslapyje

Jokio skirtumo koks failo pavadinimas, tebunie index.php, main.php, bla154.php. Esme tame, kad puslapis susideda is keliu .php failu, kurie spausdina ivairu teksta ekrane. Kaip ir sakiau, noriu padaryti puslapi keliomis kalbomis (lietuviu, angku ir t.t.). Neisivaizduoju kaip suprantamiau galima paaiskinti :) Feisbukas, pavyzdziui, nori jis bus lietuviskas, nori - angliskas, nori - ukrainietiskas :)

Re: Kelios kalbos puslapyje

to qwertyuiop: nebutina visus interfeiso tekstus sukisti i viena statikos faila (-;

P.S. tavo klausimas yra abstraktus, kadangi neaiski nei projekto apimtis, nei tekstu apimtis (-;

P.P.S. rekomenduoju pasidometi kas yra MVC, template varikliukai ir kaip yra panaudojami kesavimo mechanizmai (-;

Re: Kelios kalbos puslapyje

Laba diena, noreciau suzinot , kas cia per kodas ir kaip tai normaliai pakeist

áÒÕÎÁÓ,ÚÄÒÁ×ÓÔ×ÕÊ
óÐÁÓÉÂÏ ÚÁ ÉίÏÒÍÁÃÉÀ.úÁÄÅÒÖÁÌÓÑ Ó ÏÔ×ÅÔÏÍ,Ô.Ë. ËÒÕÔÉÍÓÑ × ÚÁÐÁÄÎÏÊ á¯ÒÉËÅ.ñ
ÎÅ ÐÒÏ×ÅÒÑÌ ÜÔÉ ÎÁÞÉÓÌÅÎÉÑ. 2-Ê òÏÍÁÎ ÇÏ×ÏÒÉÔ,ÞÔÏ Õ ÎÅÇÏ ×ÓÅ ÎÏÒÍĄ́ÎÏ
ÎÁÞÉÓÌÅÎÏ.