Topic: Del teisingu uzklausu parinkimo

Sveiki, kadangi esu laaabai silpnas mysql zinovas :) kreipiuosi cia, gal kas pades.

Kokia uzklausa suformuoti arba aisq butu gerai gauti pusiau padaryta skripta (php) kad ivedus i lauka daug duomenu ir jei mysql duombazeje yra nors viena zinoma eilute, kad ismestu atsakyma priklausanti tai eilutei.

pvz.

Tekstas ivedamas i lauka:

2823      Handle_Shell_Timeout: Time-out from non-existent timer: 4c735988 - Ignored.
2843      MPH B 107  0 0 0 0  3 5
2843      si2t:010603CF3A10000000000000000000000000002B2B2B2B
2902      MPH B 107  0 0 0 0  27 6
2902      si3:49061B013842F6200003C8031E074500F100008000439BBT/HCI.c: HCI_RECEIVE_W_TMO: Timeout after 1000 ms
2915      BT/BT.c: HCI_Command_Complete_Event for Command c03 timed out
2915      BT/BT.c: ** BT_Timeout line = 1003, HCI command opcode = c03
2915            ** timeout context: CmdCompleteEvent
2915      BT/HCI.c: HCI_RECEIVE_W_TMO: Timeout after 0 ms
2915      BT/BT.c: Cable Removed or HC re-init failed -> Hard reset of BT chip!

Duombazeje yra irasas:
HC re-init failed

Ir kitame lauke sio iraso yra aprasymas, ir kadangi toks irasas egzistuoja, siunciamas atsakymas.

Trumpai snekant noriu padaryti automatine klaidu analize, taciau blauzdos perskystos.

Aciu

Re: Del teisingu uzklausu parinkimo

$test = SELECT
if (isset($test)) { print_r($test); }
else { INSERT }

cia trumpai tariant :D

SELECT * FROM users WHERE gender = 'female' AND size > 'enough' AND leftsize = rightsize AND age >= 18 AND age < 30 LIMIT 1

Re: Del teisingu uzklausu parinkimo

Principa supratau, dekui, dabar beliko sugalvot gateway tarp rs-232 <> tcpip :)

Aciu

Re: Del teisingu uzklausu parinkimo

Man kažkaip FDisk pasiūlymas neaiškus ;)

KT819GM, gali patikslinti sitiaciją?
Jei teisingai supratau, tu gauni krūvą teksto ir tau reikia automatizuotai identifikuoti klaidas ir gauti jų kažkokius tai aprašymus iš duombazės?

Re: Del teisingu uzklausu parinkimo

Taip, zodziu jei tiksliai savo minti isdestyti butu taip:
Yra gaunami duomenys is prie rs232 ar tai emuliuojamo comporto is irenginio, kuris generuoja error kodus (pavyzdys auksciau). Kadangi siu kodu analize atima gana nemazai laiko ir t.t. ir zmonem gana sunku aiskinti kas ten kur, noriu padaryti taip, kad jei tam kode yra jau zinoma eilute (jau yra mysql duombazeje) tuomet butu metamas atsakymas susijes su ja. Jei is tikro man labai reikia pagalbos is zmogaus nusimanancio programavime, nes pats tai tik pradinukas visame tame reikale, o projekta sugalvojau kaip ir nebloga.

Re: Del teisingu uzklausu parinkimo

Aišku. žodžiu viską galima suskirstyti į dvi dalis:

a) log'o (žurnalo) parsinimas (klaidų pranešimų išgavimas) - reikėtu naudoti preg_match() funkciją;
b) klaidų aprašymų išgavimas iš duombazės pagal klaidos pranešimą - standartinės mysql_* arba mysqli_* funkcijos;

Jeigu nėr kažkokių sunkinančių aplinkybių tai galima vertinti, kad toki scriptą parašyti nėra sunku ;)

Re: Del teisingu uzklausu parinkimo

minde wrote:

Aišku. žodžiu viską galima suskirstyti į dvi dalis:

a) log'o (žurnalo) parsinimas (klaidų pranešimų išgavimas) - reikėtu naudoti preg_match() funkciją;
b) klaidų aprašymų išgavimas iš duombazės pagal klaidos pranešimą - standartinės mysql_* arba mysqli_* funkcijos;

Jeigu nėr kažkokių sunkinančių aplinkybių tai galima vertinti, kad toki scriptą parašyti nėra sunku ;)

:) Gal galetumete padeti, jei taip, gal turite icq ar tai msn, isdestyciau smulkiau visa minti, gal idomi pasirodytu ir noretumete sudalyvaut projekto kurime?

Re: Del teisingu uzklausu parinkimo

Deja dalyvavimas projektuose nelabai įmanomas, todėl galiu tik šiame forume pagelbėt: pakonsultuoti, nukreipti teisinga linkme ar pataisyt klaidas (-;

Re: Del teisingu uzklausu parinkimo

Aisq, ok, tuomet bandysiu pats kapstyti, jei kas mestelsiu koda cia, gal padesit.

Dekui uz pagalba