Topic: mysqldump nedaro vartotojų kopijų

Sveiki,

iki šiol DB kopijas darydavau su mysqldump, tačiau šiandien teko žiauriai nusvilti - pasirodo myslqdump neišsaugo vartotojų ir jų slaptažodžių informacijos. Ar yra koks nors įrankis perkelti _visą_ db informaciją iš vieno serverio į kitą (t.y. su vartotojais, jų slaptažodžiais ir t.t.).

Mysql puslapyje radau tokią informaciją apie mysqldump:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/ … ckups.html

mysqldump does not dump the INFORMATION_SCHEMA database. If you name that database explicitly on the command line, mysqldump silently ignores it.

Re: mysqldump nedaro vartotojų kopijų

INFORMATION_SCHEMA dump'as savaime nėra labai gera mintis, geriau pasigamink atskirą užklausą vartotojams išgauti, nes INFORMATION_SCHEMA yra formuojamas keičiant pačią duomenų bazę, ir didžioji informacijos dalis esanti toje duomenų bazėje (IS) bus sukurta importuojant mysqldump'o backup'ą.

Yra visokių variantų, pvz http://www.oreillynet.com/databases/blo … che_1.html yra script'as, kuris padaro IS kopiją ir ją išsaugo.

Re: mysqldump nedaro vartotojų kopijų

Dėkui, panašu kad tai yra panašu į tai ko ieškojau! Bet man vis tiek lieka keista, kad MySQL neturi savo įrankio DB migracijai į kitą serverį ar pan., o reikia žaisti su kažkokiais skriptais. Kažkaip nerimta...

Re: mysqldump nedaro vartotojų kopijų

Tai matai - pakartosiu - IS esmė yra ta, kad tai yra lengvas priėjimas prie DB schemos, o ji sudaroma redaguojant tą DB. Todėl jos kaip ir niekas ne-backup'ina. Kalbant apie vartotojus tai dažniausiai pas tave bus 1 vartotojas, per kurį jungiamasi prie db, o visa kita pasiekiama per programos funkcionalumą. Tas vienas ar daugiau mysql vartotojų gali backupinti/atstatyti vienos užklausos pagalba. Ar čia rimta ar ne nežinau, ne man spręsti (-;