Topic: Del uzklausos

Sveiki, gal as ne visai i sia tema pataikiau, bet kiek zinau oracle ir mysql yra panasios uzklausos. as rasau baigiamaji darba su oracle (konkreciai apex) ir man reiketu uzklausos, kuri paverstu skaicius i teksta. gal kas susidure su tokia problema ir man galetu bent kiek padeti ? as darau baigiamaji darba apie saskaitas fakturas, todel man aktualu kaip saskaitos suma, kuri buna duota skaiciais, paversti  zodziais? pvz : 169, 90 ar pan ir kad gautusi 169 lt 90 ct, nes kiek skaiciau uzsienio forumuose, padaryti kad butu vienas simtas sesiadesimt devyni litai ir devyniasdesimt centu butu sunkoka. Lauksiu pagalbos.

Re: Del uzklausos

Juk uzklausas rasai SQL'u o ne oracl'u ar mysql'u (-; (skirtumai buna tik tarp f-ju). O nemanai, kad tai geriau daryti su clientine programa (ta kuri pasiims infa ir formuos saskaita faktura), o ne DBVS tai uzkrauti? Manau taip butu logiskiau.

Re: Del uzklausos

Pirmiausia tai lietuvoje galioja tokia tvarka, kad suma žodžiais rašosi šiek tiek kitaip. T.y. tavo "169,90", turėtų gautis "šimtas šešesdiašimt devyni litai ir 90 ct.". Tai pirma pasitikslink, kaip iš tikro tau reikia. Nes norint gauti tik "169 lt 90 ct" turi užtekti poros SQL funkcijų. Nesu daug dirbęs su Oraclu, bet su MySQL'u tai turi gautis nesudėtingai (eilučių apdorojimo, formatavimo, ir pan. funkcijos).

Re: Del uzklausos

Neodan, as sukuriau forma, i kuria reikia iterpti saskaita faktura. nu ten surasai wisus tuos rekvizitus, kaip ir pridera ir yra laukelis suma zodziais, nes tipo sake destytoja, kad jis turi buti ir yra suma, kuria noriu paversti i suma zodziais, tik nezinau kaip. buvau rades internete pavyzdy (forume), bet ten vokiskai tai pritaikyt man sunku.

Minde - man jokio skirtumo, aisku butu gerai, kad gautusi simtas sesesdiasimt devyni litai ir 90 ct, bet sita igyvendint labai sunku, ir dar gali gautis tik simtas sesiasdesimt devyni lt ir 90 ct (nebutinai litai, nes ten jau sunku sukurt jauciu kokia funkcija ar procedura.:( )

Re: Del uzklausos

Na nėra ten labai jau taip ir sunku, jeigu pasinaudosi google, tai rasi lietuviškų pavyzdžių įvairiom kalbom, kaip tai atlikti. Reikės tik pasigaminti stored procedūrą, arba funkciją/metodas klientinėja kalboje (apex ar kur ten).

Va internete ką darau: http://www.mysql.lt/wiki/PHP_Suma_zodziais

Kodas aišku senas ir nekokybiškas, bet pradžiai užsikabinti gal tiks (-;

Re: Del uzklausos

na jo as su apex darau. aciu uz tiek, bet nezinau ar sugebesiu persiverst :D