Topic: kaip tai pavaizduoti

Sveiki, pirma paaiskinsiu kaip yra:
Taigi:
1. skriptas nuskaito faila, sutvarko duomenis.
2. Viska sukelia i tmp lentele, ir atvaizduoja ekrane.
3. jei viskas gerai, is tmp lenteles permeta i ten kur reikia.. :).
4. Pabaiga :)

Vykdant bet kuri punkta, narsykles lange - tuscia, tik Status Bar'e maza juostele juda. Jei didelis failas, tai kol ji sutvarko, praeina laiko tarpas ir darosi neaisku ar narsykle smigo ar viskas su ja tvarkoje.
Kaip su PHP padaryti kazkokia vizualizacija, kad matytusi kiek dar liko ('laiko' ar 'jau duomenu perkelta') ir t.t. ...

Tikriausiai supratot, ko klausiu...

Taigi uzveskit ant kelio.. :)

2 (edited by Ramex 2010-09-01 13:36:38)

Re: kaip tai pavaizduoti

na vien php čia neužteks, nes jis tėra skirtas atlikti operacijoms ir visiškai nieko dėtas su vizualizacija. už vizualizaciją atsako HTML ir JS.
lengviausias variantas: tu užkrauni html puslapį kuris atlieka kreipimasi į php script'ą per ajax, o kol gausi complete atsakyma - atvaizduoji tiesiog kažkokį ratuku besisukantį preloaderį. kitas būdas būtų tiesiog tavo atliekamas operacijas išskaiadyti į atskirus scriptus (aišku fiziškai tai gali būti vienas scriptas, atliekantis skirtingas funkcijas, pagal gautus parametrus) ir tuomet per ajax jas visas paeiliui užkrovinėt ir atvaizduot skirtingus užkrovimą identifikuojančius paveiksliukus (vėlgi pasinaudojus ajax complete eventu).

Su sąlyga, kad šūdo nebus...

Re: kaip tai pavaizduoti

Aisku. Reikes pasidometi rimciau...

Aciu uz info.. :)

Re: kaip tai pavaizduoti

Dar vienas matytas variantas: puslapis naudodamas output control, ir kai sugeneruoja visa puslapi flushina contenta i narsykle, tada imasi sunkiuju veiksmu ir flushina po viena eilute javascripto kur iskvieciama kazkokia funkcija panasi i setComplete('20%'); o ji jau ten vizualiai atvaizduoja vartotojui viska.

su ajaxu aisku viskas graziau ir tvarkingiau

MongoDB Certified Developer
MongoDB Certified DBA
Zend Certified Engineer

Re: kaip tai pavaizduoti

Aš ir panašiai įsivaizduočiau: failo įkelimas papratai, bet tada apdorojimas perduodamas background'iniams procesams, kuriedirba nepriklausomai nuo naršyklės ir rašo statusą (kiek atlikta darbo) į DB ar kažkokį tai failą, o naršyklė tuo metu per AJAX'ą pasiiminėja/interpretuoja/atvaizduoja tą statusą.