Topic: klausimas is serijos 'optimalu'

turim lentele kurioje yra tekstinis laukas. Siu atveju cia kazkas panasaus i tarkim imones koda.. jis yra unikalus.. ir daznai bus naudojamas WHERE saligoje...

ar apsimoka si lauka naudoti kaip primary key ?

Ar geriau salia generuoti skaitmenini primary key.... ?  Tokiu atveju mineta tekstini koda nurodyti kaip unique ?
(duomenys bus salinami, keiciami, iterpiami..... )

Re: klausimas is serijos 'optimalu'

Jeigu naudojamas WHERE ir jis tikrai turi būt unikalus tai kaip minimum reikia uždėti UNIQUE atributą. O nuo UNIQUE iki KEY jau labai netoli :)

Kitas klausimas koks jo ilgis ir ar tikrai visada tik pagal tą lauką bus išgaunami įrašai, čia reikia pasverti kaip dažnai tu naudosi šį konkretų lauką išgauti įrašams ir kiek kartų tai galėtų būti kitas stulpelis (pvz INT, UNSIGNED, AUTOINCREMENT)?

Re: klausimas is serijos 'optimalu'

na tas kitas stulpelis(int) bus praktiskai niekur nenaudojamas..  is esmes pasakydamas kad "tarp UNIQUE ir KEY yra labai netoli" tu jau atsakei i mano klausima ;)

cia vienas zmogus mane primigtynai ragina primary key daryt (UNSIGNED, AUTOINCREMENT), kuris praktiskai bus niekur nenaudojamas,  nes taip "bus lengviau duomenis iterpti"

siaip siuo atveju dar vienas galbut svarbus faktorius, duomenu "turetu" buti nedaug... t.y. tukstantis gal ... sunku pasakyt.. bet ju tikrai nebus milijonas .. ar simtas tukstaciu