Topic: Kaip geriau?

Sveiki,
  taigi kaip geriau - viena didelė lentelė ar daug mažų? Na tarkim turime duomenis apie vartotoją (prisijungę tada ir tada, padarė tokius ir tokius veiksmus). Tai kaip geriau, optimaliau, sparčiau ir visaip kitaip -iau tai realizuoti? Viena didelė lentelė, kurioje kartojasi kai kurie duomenys (na user id tarkim) ar daryti kiekvienam useriui atskirą lentelę?

Re: Kaip geriau?

Kiekvienam vartotojui po lentelę tai tikrai NE.

Galima saugoti viską vienoje lentelėjė - duomenys bus denormalizuoti.

Galima skaidyti per lenteles - tarkim vienoje saugomi įrašai apie varototojus, o kitoje tų vartotojų veiksmai. čia per kažkokį tais vartotojas_id lauką duomenys būtų susiejami/sujungiami. šiuo atveju duomenys būtų normalizuoti.

Kam reikalinga normalizacija, kokie yra jos lygiai, kuo jie skiriasi, kuo naudinga ir pavojinga denormalizacija.. čia jau visas universtiteto sesijos kursas, vienoje žinutėje trumpai niekas neparašysi. Turint omenyje, kad nelabai aišku, ką reiškia tas žodis "geriau".

Re: Kaip geriau?

Aš žinau, kas yra normalizacija ir savaime aišku, kad darysiu taip kaip tu rekomendavai. Duomenys apie vartotoją į vieną lentelę, duomenys apie jo veiksmus į kitą. Bet ačiū už patarimą vistiek :)
Ką turėjau omeny tai tarkim yra keli tūkstančiai vartotojų (mjo, keli tūkstančiai lentelių jau dabar gąsdina). Kiekvienas jų prisijungią ir atlieka kažkokį veiksmą, suveda kažkokius duomenis. Tada lentelėje įrašomi duomenys/atlikti veiksmai ir vartotojo id (tarkim). Tas geriau šiuo atveju būtų tarkim jei reikia rasti Petro suvestus duomenis užpraeitų mėtų vasario mėnesį. Taigi tas geriau yra toks - kokiu atveju paieška bus atliekama optimaliau? Na kad greičiau bus atliekama tiesiogiai kreipiantis tarkim į Petro lentelę tai aišku, bet jei ten atliekama tik keliom (mili)sekundėm greičiau tai net ir man aišku, kad neverta kiekvienam useriui po atskirą lentelę kurti.
Atrodo, kad pats atsakiau į savo klausimą :)

Re: Kaip geriau?

Matai, apie atskirų lentelių kūrimą kiekvienam vartotojui negali būti net kalbos, nes čia tikrai neišvelgiu logikos tada iš viso naudoti duomenų bazę. RDBVS - releacinės duomenų bazių valdymo sistemos - releacinės reiškia kad yra ryšiai-priklausomybės, tam jos ir pagamintos ir optimizuotos, kad būtų lengva ir patogu valdyti susijusius duomenis.

Re: Kaip geriau?

lentele vartotojui tai cia nieko dar. karta yra buves variantas, kad buve kolegos studentai kiekvienam vartotojui po atskira db kurdavo, savo online graju kurdami. na bet paskui ismoko tvarkingai.