Topic: kaip isrinkti irasus

Man iskilo toks klausimas pvz jei lenteles laukelyje yra daug tekstines informacijos kaip pasiimti is to laukelio tik elektroni pasto adresiuka? Pvz laukelio informacija: Mama tete dede simas@tete.lt yra gerai. Kaip paimti is to laukelio tik elektroni pasta?

Re: kaip isrinkti irasus

Jeigu rašai SQL skyriuje tai suprantu, kad nori tai atlikti su SQL'u, o ne su PHP. Atlikti tokią analizę MySQL yra gana sudėtinga, nes REGEXP operatorius gali tik surasti tekstus, kurie atitinka tam tikrą šabloną, o standartinės eilučių/teksto apdorojimo/karpymo funkcijomis išsikarpyti tą emeilą gali būti per daug sudėtinga.

Todėl patarčiau prieš rašant į duomenų bazę emailą išgauti su PHP (ar kita naudojama programavimo kalba), (pvz.: http://www.sitepoint.com/article/regula … ions-php/) ir tada jį talpinti atskirame stulpelyje.

Re: kaip isrinkti irasus

Na matai as jau turiu nemaza duombaze, kur viename laukelyje yra daug informacijos ir el. pasto adresas, o noriu kad atvaizduojant is to laukelio paimti tik el. pasta. Na gerai daleiskim is duombazes pasiemu viena laukeli: "Mama tete dede simas@tete.lt yra gera" Kaip su php paimti tik el. pasta gal turi ideju?

Re: kaip isrinkti irasus

vits wrote:

Kaip su php paimti tik el. pasta gal turi ideju?

Skaityk aukščiau pateiktą nuorodą.

Beje, kiekvieną kartą išgavinėti dinamiškai tą emailą papildomai bus naudojami resursai.. tikrai nerekomenduoju. Geriau vieną kartą ištraukti ir laikyti tai ką reikės naudoti. Nes vadovaujantis tavo principu tada duomenų bazių visai nereikėtų, galėtum visada viską laikyti viename faile ir reikalui esant susirasti ir išsikarpyti norimą tektą. Nebūtų nei indeksų nei ryšių nei nieko (-;

Re: kaip isrinkti irasus

pasiemi tą eilutę visą, darai explode (php funkcija) pagal tarpą (jei  toje eilutėje duomenis skiria tarpas), tada sukiši į kitą lentelę, į atskirus stulpelius viską (vardas, pavardė, emailas ir t.t.). Vėliau ištraukti duomenis bus kur kas patogiau ;) Na šitas variantas veikia jei duomenys nors kiek struktūrizuoti, nėra taip pvz vienoj eilutėj "Vardas Pavardė Metai Emailas", o kitoj jau "Emailas Vardas Metai Pavardė" ar pan. :)