21

(18 replies, posted in PHP)

EriX wrote:

Nes būna atveju kai duomenų bazę nespėja apdoroti užklausų kurios ateina per vieną sekundę.

Nespėja vadinas biški palagins ir apdoros.. plius nereikia kurti "sunkių" sistemų ant krepovų hostingų. Beje kurioje vietoje tuos "globalius kintamuosius" planuoji saugoti? .txt failuose?:)

22

(12 replies, posted in PHP)

Daslee wrote:

Bet kaip man padaryti, kad išjungus naršykle tas JS su Ajax darytu funkcija kuria daro būnant puslapyje?

Bus sunku programuoti nežinant kas yra client-side ir server-side, tad patariu pasiskaityti arba bent minimalius W3 tutorialus praeiti. Nes dabar vaizdas toks jog prieš kokia savaitę apie PHP sužinojai ir jau nori traviano klona kurti :)

23

(1 replies, posted in PHP)

Jei jau kuri naujus postus, bent pataisyk klaidas kurios paminėtos tavo ankstesniam php.lt forumo poste.

Deividas wrote:
readfile('..generavimui/ataskaita.docx');

Mėginai debuginti pasitelkus https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/firebug/ ? šis adonas patogus naudoti ir išmeta javascripto klaidas kurias paprastai galima nepastebėti.

25

(9 replies, posted in PHP)

ramunas wrote:

stai turiu   toki prisijungimo  koda, duombazej esu sukures lentele 3eiluciu

Ar kurei duombazė 'rankomis' užuot importinęs sql faila? tokiu atveju galėjai pridaryti klaidų kaip antai per mažai išskirta vietos slaptažodžiui.

ramunas wrote:

kai suvedu i laukelius varda ir slaptazodi raso kad , neteisingas vartotojo vardas slaptazodis,nors duombazei viskas taspats tiek paswordas tiek vardas

Gera vieta padebuginti, vietoj nieko nepasakančios žinutes išsiprintink informacija (pvz hašinta slaptažotį, username) ir sulygink su duomenų bazėje esančia info.

ramunas wrote:
$pass = md5($_POST['pass']);

slaptažodis negali būti toks pats kokį suvedei ir koks yra duombazėj nes duombazėj jis hašintas (naudoji md5). Kitaip sakant orginalus inputas yra modifikuojamas. (Norėjau patikslinti jei kartais ne ta galvoje turėjai ir bandei į inputa suvesti jau hašinta slaptažodį.)

Kalbant dar apie duomenų bazės struktūra, reiktų atkreipti dėmesį į tablų užvadinima. Importuojant per phpMyAdmin su defaultiniais nustatymais visus tablų pavadinimus padarydavo mažosiomis raidėmis. šis nesutapimas įšauktų 'BLABLA column not found' klaidą, bet pas taves klaidų handlinimo praktiškai nėra, tai belieka gaudyt vėja laukuose :)

26

(4 replies, posted in JavaScript, jQuery, AJAX)

Keista kad ne tema PHP skyriuje.. O gal pas taves per Javascripta kažka suka ir čia jis sufeilina ant IE? O sesijas mėginai naudoti textarea reikšmei saugoti?

27

(8 replies, posted in PHP)

auris wrote:

Noro išmokti tikrai turiu!

xeranas wrote:

Pradžiai gal reiktų PHP pagrindus pasimokyti, nes bus sunkų net iš pavyzdžių suklijuoti ką nors veikiančio.

Gal pasiulytum nuo ko pradet? :)

Tiek šiame tiek php.lt forume yra aibė temu nuo ko pradėti (ir dar turbūt šimtai temų anglų kalba).. Taigi asmeniškai siulau pagooglinti ir paskaitinėti tokio pobūdžio postus. O šitas forumas (kaip ir daugelis kitų)  skirtas konkrečiom problemom spresti.

P.S. nebus taip kad praeisi viena ar du tutorialus per pora dienų ir pradėtum suprasti kas kaip sukasi.. ;)

28

(8 replies, posted in PHP)

auris wrote:

Sveiki ;) Iškart sakau - esu žalias php kalboje.

Pradžiai gal reiktų PHP pagrindus pasimokyti, nes bus sunkų net iš pavyzdžių suklijuoti ką nors veikiančio.

napalias wrote:

tokią sąlygą:
id_feature value=56 ir 32 tada turėtu ištraukti id_product = 13

kaip gali vienas fieldas turėti iškart dvi reikšmes?

30

(8 replies, posted in PHP)

Sumesk reikšmes į masyva, kai prireiks galėsi išsitraukti kurio reiks.

31

(2 replies, posted in PHP)

karolis03 wrote:

Manau supratot :) tikiuos pagalbos :)

Programavime labai svarbus dalykas yra kriterijai būtent ta praleidai savo klausime.. Nes man visiškai neaišku kas pas tave per sistema, kuo skiriasi top vartotojas užimantis pirmą vieta top saraše nuo top vartotojaus esančio sarašo gale.

32

(4 replies, posted in PHP)

Jei iš čia paėmiai: http://www.phpclasses.org/package/1341- … tacks.html nepamiršk description'o iki galo perskaityti:

Notice: this class recognise only some of the known types of SQL injection methods and so it is not yet ready to deal with all possible ways to perform this kind of attack.

Datos nepastebėjau bet spėju kad klasė jau seniausiai yra out-dated. Jei nežinai kas yra ta SQL injection ir kaip ji veikia neapsaugos joks kodas...

33

(9 replies, posted in Visa kita)

Pažystamas turi ir bandė, sako kažkas panašaus į "kaljiana" (turbūt nuo filtro skonio priklauso). šiaip pabandė ir numetė. Vėliau perskaitė nuo rūkymo knyga (berods tą populiaresnę) ir jau 2 mėn nerūko. Aišku tai dar nereiškia kad metė visam laikui, bet šiuo atveju knyga buvo ir pigesnė ir veiksmingesnė už elektronines cigarėtes.

Turbūt neprošal ir kokioj wiki užmest akį: http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_cigarette

@Mazvysss, kuo daugiau reikalausi - tuo brangiau ieškomas specialistas kainuos. Rimtesnių bug-free appsu realybėj neegzistuoja, užtad egzistuoja appso supportas ir bugų fixinimas.

35

(7 replies, posted in PHP)

Neodan wrote:

O kodel tau netinka Python server-side? Nes tu cia dabar padarysi ne upgreida, bet downgreida.

Noriu padaryti ne downgreida, o alternatyva. šiaip ten tas skriptas nieko daug nedaro, susitvarkys ir PHP.

Min2liz wrote:

Jei gerai supratau pabandyk susikurti php daemon kuris ir gaudys nuolat tavo prisijungimus

Ačiū. Pasikurti daemon geras patarimas, reikia matyt ta linkme ir judėt.

36

(7 replies, posted in PHP)

Sveiki, pirma kart susiduriau su socketais, tai po kolkas daug kas neaišku.
Mano atveju appso-kliento keisti negaliu o jis butent per socket su serveriu bendrauja. Dabar serveryje socket sujungimus gaudo skriptas python kalba parasytas, man reikia perašyti į PHP. Tai "laisvo-laiko" projektas, dėl to niekas "nedega".
Po truputi renku info (nes daug laiko tam skirt negaliu). Kol kas man iki galo neaišku kaip serveris turėtų buti paruoštas pilnam darbui.
I serveri klientas kreipiasi naudojantis IP, kaip suprantu serveryje jau turi suktis/budėti PHP skriptas kuris priima socket conection'us. Ar tai reiškia kad jis turi suktis begaliniam cikle? nes paprastai PHP kodinant begalinių ciklų nebūna.
Gal kas susidures yra ir gali pasidalinti patirtim mane apšviesti arba nukreipti i teisinga puse.
Mane labiausiai domina principai kaip paruosti serva prisijungimams per socket'us.

Dabar esu pasidares kad per browseri kreipiesi i ta .php skripta kur gaudo prisijungimus, tai is terminalo pavyksta siusti ir gauti info, bet kai tik atsijungiu (close conection) norint vel prisijungti reiktu vel kreiptis i ta skripta (pvz per browseri). Tiesa skriptas sukasi begaliniam cikle, del to browseris nuluzta, bet servas sujungimus priima. Norėčiau išsiaiškinti kaip teisingai būtų galima tai įgyvendinti.

37

(8 replies, posted in Visa kita)

PDO naudojau daugiau nei mysqli kažkaip didelio performaco skirtumo nepajaučiau (tiesa su milžinėm DB testuot neteko). Doctrine patiko, bet užknisa "set up" procesas.
Realiai manau reikia prisitaikyti prie aplinkybių, kartais patogiau viena naudoti, kartais kita.

38

(24 replies, posted in PHP)

Na priklausomai kam ta klasė skirta, šiaip OOP svarbu loginis objektų išdėstymas ir jų priklausomumas vienas nuo kito. Klasės paveldėmumas turėtu būti tose vietose kur realiai jo reikia, klasės kintamiesiems ir funkcijoms turėtų būti nubrėžta aiški prieinamumo riba. Pas tave visur public, vadinas $test galiu išsiprinti/keisti iš klasės išorės:

$obj = new db();
#niekas nedraudzia man klases $test reiksme pakeisti
$obj->test = 'mano reiksme';
echo $obj->test;
#bet tai yra bloga praktika, nes nera jokios enkapsuliacijos

OOP tai ne sintakse. Darant kokį appsa reiktų braižyti schemas (ant popieriaus ar galvoje) kokia ir kur klasė turėtu stovėti.. ar ji turėtų būti įprasta, abstrakti ar išvis interfeicas tik.. kam bus skirta motininė klasė ir kam jos vaikai.. kas gali 'paliesti' klasės funkcijas.. ir turi būti "it make sense" kodėl pas tave yra taip, o ne kitaip.

Dėl to čia galime maždaug pasakyti kad ar klasės sintakė gera ir ar reikalingas vienas ar kitas kodo gabaliukas, bet ar taikoma OOP'as pas tave iš kelių eilučių nepasakysim..

P.S. Su duombaze galima visai neblogai žaisti su PDO, ten klasė dėl to nesunkiai įlipdysi į OOP'a orientuotą appsa ;)

39

(13 replies, posted in PHP)

skuelas wrote:

gal gali pasufleruoti ar koks kablelis ar pan nepadetas?

per anksti su PHP pradėjai programuoti :)

40

(7 replies, posted in Visa kita)

skuelas wrote:

o kas yra MVC architektura

http://lmgtfy.com/?q=MVC

skuelas wrote:

ar frameworka galima i bet kokia sistema integruoti?

Jei sistema parašyta nesiremiant MVC principais tai tas vadinamas "integravimas" bus kodo perašymas (praktiškai nuo nulio) :]